Predstavljen rezultat projekta D’BASKET

Danas se u Komunalnoj palači održalo predstavljanje rezultata međunarodnog projekta D’basket koji se provodi u partnerstvu Grada Pule, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Osnovne škole Veli Vrh.

Projekt D’BASKET uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, koji su udružili snage kako bi kroz razmjenu dobre i inovativne prakse i zajednički razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda jačali vještine učenika i učitelja u cilju poboljšanja kompetencija nastavnika za rad s raznovrsnim grupama učenika ponajviše onih sa slabijim uspjehom i rizikom od isključenja u ranoj fazi obrazovanja.

Konferenciji za medije prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva  Helga Može Glavan, zamjenica gradonačelnika Grada San Dona’ di Piave  ,Silvia Lasfanti i   predstavnica partnerske organizacije iz Italije Associazione 2050, Sandra Rainero.

Pročelnica  UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović rekla je kako je riječ o projektu koji se, kroz razne obrazovne modalitete, bavi jačanjem kompetencija učenika i učitelja te je dodala kako pritome pohvaljuje vrijedan trud i rad nastavnika OŠ Veli Vrh , jer je kranji cilj ipak da se djeci omogući da na jedan drugačiji, zanimljiviji i njima bliski način usvoje potreba znanja, kazala je Krizmanić Marjanović.

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možŕ Glavan dotakla se partnerstva na projektu.  Pozdravila uvažene partnere i goste te naglasila kako je fokus projekta na razvoju obrazovnih metoda kroz suradnju škola i nevladinih organizacija aktivnih u području obrazovanja.  Najavila je predstavljanje priručnika za siječanj 2019. godine naglašavajući kako se radi o priručniku koji je zapravo skup “alata” i metoda ponuđenih kako bi postali “nastavni alati” a koji mogu pomoći u postizanju boljih ishoda učenja kroz prepoznavanje i razvoj osobnih, društvenih i poduzetničkih vještina.

Nakon konferencije partneri projekta s predstavnicima Grada Pule održavali su  međnarodni sastanak.

Na sastanku su govorili o učinjenom sa posebnim naglaskom na priručnik koji je u izradi, a sadržavati će sve metode i alate za inovativni rad sa djecom u školama. 
Priručnik će biti predstavljen kao što je prije rečeno  u siječnju, kada će se i prezentirati konkretne metode profesorima i učiteljima. 

Pin It on Pinterest