Izgradnja kružnog raskrižja na križanju Rizzijeve i Radićeve teče planiranom dinamikom

Izgrađena  je oborinska kanalizacija, javna rasvjeta, konstrukcija prometnice, rekonstruiran je glavni kolektor vode, izgrađeni su potporni zidovi, te je započeto i polaganje rubnjaka nogostupa: glavnina je to do sada izvedenih radova u sklopu rekonstrukcije/ izgradnje kružnog raskrižja na križanju Rizzijeve i Radićeve ulice.

Radovi teku planiranom dinamikom u što se uvjerio i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek prilikom današnjeg obilaska gradilišta.  

Grad Pula će ovom značajnom prometnom investicijom vrijednom 4,3 milijuna kuna s uključenim PDV-om, riješiti problematiku predmetnog raskrižja i povećati razinu sigurnosti svih sudionika u prometu.

Duljina zahvata obuhvaća oko 280 metara prometne površine s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, a u sklopu radova djelomično će se rekonstruirati i prometnice koje se priključuju na to raskrižje.

Kružno raskrižje imat će i desne skretače iz Radićeve prema Rizzijevoj ulici koji će dodatno doprinijeti sigurnosti i protočnosti prometovanja jer vozila neće opterećivati kružni tok.

Izvođač radova je pulsko društvo Cesta d.o.o. izabrano kao najpovoljniji ponuditelj u otvorenom postupku javne nabave za izgradnju kružnog raskrižja.

Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni radovi bi se mogli okončati do kraja ove godine.  

Ovim putem zahvaljujemo građanima na još malo strpljenja i razumijevanja tijekom odvijanja radova i molimo za poštivanje privremene regulacije prometa.

Pin It on Pinterest