Provedene prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Kao što je i najavljeno, jučer su na području Policijske uprave istarske provedene prometne akcije povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite osoba s invaliditetom.

Policijski službenici diljem Istre su, samostalno i u suradnji s udrugama za zaštitu osoba s invaliditetom, provodili kontrole na mjestima gdje najčešće dolazi do nepoštivanja prometnih propisa pa su tako kontrolirali parkirana mjesta namijenjena osobama s invaliditetom na parkiralištima trgovačkih centara i u središtima gradova. Tijekom provođenja pojačanih mjera utvrđeno je ukupno 18 prekršaja, i to 16 prekršaja vozača koji su nepropisno parkirali na mjestu rezerviranom za parkiranje osoba s invaliditetom i dva prekršaja nepropisnog korištenja znaka pristupačnosti, dok su specijalnim vozilom tzv. paukom premještena četiri vozila.

Policijska uprava istarska još jednom skreće pažnju vozačima da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba za invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak je valjan isključivo onda kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije ime je izdan.

Budite savjesni sudionici u prometu, ne koristite mjesta za parkiranje koja vam nisu namijenjena i ne zlorabite znak pristupačnosti!

Pin It on Pinterest