Vrijedan i nužno potreban inkubator doniran Općoj bolnici Pula

Danas su predstavnici Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane s partnerima u radosnom i podražavajućem tonu predali donaciju, vrijedan i nužno potreban inkubator, za novorođenu djecu u Općoj bolnici Pula čija je vrijednost 20,000 eura.  

U ime Grada Pule događaju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne u ime gradonačelnika Grada Pule i svoje osobno, zahvalila je svima koji su sudjelovali u ovoj humanoj gesti, svim dobrim ljudima , dobroga srca koji će olakšat rad liječnika pedijatrije ali i mnogim roditeljima stavit osmjeh na lice jer će djeca dobit potrebnu skrb.

„Grad Pula – Grad je prijatelj djece stoga nam je bitno da upravo oni dobiju najbolje od svih nas, nadam se da ovaj inkubator neće puno raditi, ali znamo da u iznimnim situacijama je neophodan.“ dodala je Puh Belci.

Posebna prilagodba je potrebna nedonoščadi i djeci s malom težinom pri porodu gdje inkubator predstavlja osnovu medicinske skrbi za koju je Opća bolnica Pula upravo s donacijom predstavnika Festivala Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane te partnera Arena Hospitality Group i Bina-Istra zadovoljila minimalne standarde medicinske skrbi.  

„Razvoj našeg kraja od presudne nam je važnosti, a on upravo kreće s veselim dječjim koracima. Drago mi je da su humanu notu našeg Festivala, svojevrsnog kulturnog podija Medulinske rivijere, prepoznali naši partneri, nositelji gospodarskog rasta ovog područja.“ – naglasio je u svom govoru Goran Buić, načelnik Općine Medulin i suorganizator Festivala.

Naime, u rodilištu Opće bolnice Pula godišnje se rodi oko 1.400 djece, od njih 300-injak godišnje se hospitalizira u Jedinici za bolesnu novorođenčad Odjela pedijatrije zbog poteškoća prilagodbe na vanjski svijet. Dodatno, na godišnjoj razini rodi se i 70-tak nedonoščadi, oko 5% ukupnih poroda, što podrazumijeva porod prije termina tj. prije 38. tjedna trudnoće.

Festival Rocks&Stars održao se u po prvi put ovo ljeto u jedinstvenoj prirodnoj scenografiji starog rimskog kamenolom Cave Romane i ugostio je ponajbolje domaće i strane umjetnike, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, gudački kvartet Bond, Ricchie e Poveri, i druge, čime se osigurala pozicija na svjetskim kulturnim razglednicama. Današnja donacija inkubatora predstavlja lijepu gestu, krunu Festivala i zajedništvo sugrađana za bolje uvjete sutra.

 

 

Pin It on Pinterest