Osnovna škola Šijana obilježila 120. obljetnicu postojanja

Danas se u Istarskom narodnom kazalištu svečano obilježila 120. obljetnica postojanja Osnovne škole Šijana i predstavljanje Spomen – knjige OŠ Šijana.

U ime Grada Pule svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne , iskazala zadovoljstvo radom škole, od svih dobrih projekata, divnih učenika do još boljih rezultata kojima se škola može ponositi. Iskoristila je priliku i zahvalila ravnateljici Tomljanović na iznimnoj suradnji s Gradom od raznih projekata kao što je građanski odgoj do onih za zdravlje bitnih, a to su zdrave školske marende.

„Divno je biti dio jedne ovako pozitivne priče, ovakvog slavlja jer ipak na djeci svijet ostaje, a Grad Pula je Grad prijatelj djece stoga s ponosom mogu reći da smo tu uz vas za nove projekte, pobjede, poboljšanja.“ dodala je Puh Belci.

Ravnateljica Alma Tomljanović u punoj kazališnoj dvorani istaknula je bitne povijesne trenutke škole Šijana, sadašnje ali i buduće. Naglasila je kako je škola mjesto gdje su bitni ljudi , svi, od učitelja, učenika do roditelja, ali i mjesto gdje se svi osjećaju zadovoljno, gdje pripadaju, kao drugi dom. Zahvalila se Gradu Puli na podršci koju im pruža, na svim ulaganjima u školu kako bi imali standardne uvjete za rad.

Današnja škola Šijana broji oko 600-tinjak učenika koji zauzimaju zapažene rezultate u svim nastavnim i izvannastavnim predmetima te izvanškolskim aktivnostima.

Zahvaljujući neprestanom ulaganju škola dostiže postavljene ciljeve visokog pedagoškog standarda u odgojno-obrazovnom sustavu.
Nakon svečanog programa slijedilo je zajedničko druženje uz slavljeničku tortu.



Pin It on Pinterest