U ponedjeljak veliki humanitarni koncert: “ULJANIK ZA BOLJE SUTRA”

U Puli je danas održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen veliki humanitarni koncert ULJANIK ZA BOLJE SUTRA. Dio je to humanitarne akcije za prikupljanje pomoći egzistencijalno najugroženijim obiteljima, a posebice djeci, Uljanikovih radnika.

Održat će se 17. prosinca, u ponedjeljak, s početkom u 20 sati na pulskom Trgu Portarata. U 20 sati i 30 minuta započet će prijenos uživo na programu Rovinj FM-a, TV Nove i TV Istre, zahvaljujući pulskoj tvrtki za videopodukciju, MedVid.

Glazbeni dio programa odvijat će se na Trgu, a u obližnjem ugostiteljskom objektu Qtime bit će organiziran call centar. Ličnosti iz javnog života Pule javljat će se na pozive slušatelja i gledatelja na humanitarni 060 broj o kojem ćemo naknadno obavijestiti građane. Taj će broj biti aktivan do kraja humanitarne akcije odnosno do 3. ožujka iduće godine. Prihod od poziva odlazi na tekući račun otvoren u Zagrebačkoj banci:  

HR1023600003513337765.Taj je račun također otvoren do 3. ožujka 2019.

U glazbenom dijelu programa nastupaju: Vesna Nežić Ružić, Mateo Pilat, Nola, Elis Lovrić, David Temelkov, Night Express i Tony Cetinski. Voditelji će biti Todor i Suzana Modrušan Krošnjak, voditeljica Rovinj FM-a. U tijeku programa na Portarati će biti izvučene nagrade, njih 11,  lutrije koje je u iste svrhe organizirao pulski prvoligaš NK Istra 1961. Tijekom događaja prodavat će bonove za spomenutu lutriju.

U call centru bit će voditeljski dvojac koji će činiti voditeljica TV Istre, Vedrana Kučina te pulski glumac Rade Radolović.

U program Rovinj FM-a javljat će se Igor Franković, Martina Pereša i Paola Baričević.

Na konferenciji za novinare govorili su:

DAVID MARSETIĆ, predsjednik Radničkog vijeća u Uljaniku

Osvrnuo se na značaj humanitarne akcije za radnike Uljanika i njihove obitelji koje će, zajedno s organizatoricama, iduća tri mjeseca jednom tjedno u Dnevnom boravku pulskog Društvenog centra Rojc izrađivati broševe u tamnoplavoj boji koja simbolizira radno odijelo uljanikovaca. Isti će se moći dobiti navečer koncerta uz donacije od najmanje 20 kuna te uskoro i u kućici ispred trgovačkog centra Max City Stoja. Sav prihod također odlazi na spomenuti račun. Sudionici konferencije zanovinare nosili su broševe; žene cvjetove, a muškarci mašne i nosit će ih i sudionici call centra u ponedjeljak.Prva radionica održat će se u subotu 15. prosinca s početkom u 10 pa sve do 12 sati. Na tome valja zahvaliti papirnici Pajo i tvrtki Pineta d.o.o. koji su omogućili sredstva za izradu broševa.

IGOR FRANKOVIĆ, direktor Rovinj FM-a

Medije je izvijestio o glazbenom dijelu programa te o izvođačima koji će u ponedjeljak zabavljati publiku na pulskoj Portarati. Naime, zahvaljujući posebnoj vezi između Tonyja Cetinskog i Rovinj FM-a, Tony se potrudio u svom pretrpanom prosinačkom rasporedu naći vremena za dolazak u Pulu i za iskazivanje podrške radnicima pulskog Uljanika.

RADE RADOLOVIĆ, glumac i voditelj televizijskog prijenosa koncerta

Govorio je o tome kako se rado odazvao pozivu organizatora te svojim kolegama također poručio da se u skladu sa svojim mogućnostima odazovu ovoj,za Pulu, značajnoj humanitarnoj akciji.

MARTINA PEREŠA, suorganizatorica akcije ULJANIK ZA BOLJE SUTRA

Pojasnila kako su ona i kolegica Petra Fabian Kapov došle na ideju pokretanja humanitarne akcije radi empatije prema velikom broju djece radnika Uljanika koja će ovoga Božića vrlo lako moguće ostati bez svojih božićnih darova s obzirom na to da im roditelji mjesecima nisu primili plaću. Stoga će 22. prosinca na pulsku Bunarinu doći Djed Božićnjak koji će darivati 470 djece do 8 godine života među kojima ima 152 onih najmlađih koji imaju manje od 4 godine. Pozvala je građane da se u što većem broju odazovu koncertu, pozivaju humanitarni broj telefona te uplaćuju na aktivan tekući račun.

Inicijatorice akcije i organizacija koncerta zahvaljuju svima na podršci i pomoći.

#nebudiOtok

#budiDiv


Pin It on Pinterest