GRAD VODNJAN-DIGNANO I UDRUGA-ASSOCIAZIONE AGROTURIST IZDALI TRADICIONALNI KALENDAR I GODIŠNJAK POLJOPRIVREDNIH RADOVA

Grad Vodnjan i Udruga Agroturist već tradicionalno izdaju vrlo zanimljiv i koristan kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova koji je informativnog i edukativnog karaktera od važnosti prvenstveno za poljoprivrednike.

Urednica Kalendara, Ester Geissa Đurić, predsjednica udruge „Agroturist“, istaknula je da su u kalendaru i godišnjaku poljoprivrednih radova za 2019. godinu prisutne aktualnosti, teme i informacije koje su vezane uz poljoprivredu, ali i ostale teme od važnosti za građane. U Kalendaru se nalaze savjeti i informacije koje opisuju radove oko pojedinih poljoprivrednih kultura, brojni gastronomski recepti na bazi autohtonih namirnica te aktualnosti i manifestacije na području Grada.

Gradonačelnik Klaudio Vitasović izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine izdan ovaj važan Kalendar za poljoprivrednike i za sve one koje vole zanimljivosti, tradiciju i gastronomiju. „Kalendar je postao promotor kulture, poljoprivrede i turističkog potencijala Vodnjanštine. Konstantna edukacija poljoprivrednika prioritet je i zadatak Udruge „Agroturist“ i Grada Vodnjan-Dignano te je stoga važno da i dalje izdajemo ovaj Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova te da maksimalno promoviramo posebnosti našega Grada“ naglasio je Gradonačelnik.

U Kalendaru i godišnjaku poljoprivrednik radova za 2019. godinu obuhvaćene su informacije i upute vezane uz poljoprivredne radove koje opisuju suradnici: Edi Pastrovicchio; Edi Družetić (radovi u masliniku); Tomislav Plavša i Franko Raguž (radovi u vinogradu i podrumu); Dubravka Orlić Bašlin (radovi u povrtnjaku); AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre (tradicionalni gastro recepti sa autohtonim namirnicama); vlč. Marijan Jelenić  (informacije i pojedinosti o svecima); te zanimljivosti i manifestacije na području Grada Vodnjana-Dignano. Za prijevod i lekturu bila je zadužena tvrtka Atinianum d.o.o., a fotografije i design djelo su su autora Danila Dragosavca i Dee Dragosavac. Oblikovanje Kalendara potpisuje MOD d.o.o.

Kalendar se može kupiti od utorka, 18. prosinca 2018. godine, u Turističkoj zajednici Grada Vodnjana-Dignano, Narodni trg 10, po cijeni od 40,00 kuna.

Pin It on Pinterest