Održana sjednica Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Pula

U HGK – Županijskoj komori Pula 14. prosinca održana je sjednica Gospodarskog vijeća u užem sastavu, pod predsjedanjem predsjednice HGK-ŽK Pula Jasne Jaklin Majetić.

Članovi Gospodarskog vijeća raspravljali su o aktualnom stanju u gospodarstvu, a posebno je bilo riječi o stanju u Uljaniku.

Predsjednica HGK-ŽK Pula predstavila je novi projekt HGK – Digitalna komora. Riječ je o platformi za e-usluge namijenjenoj tvrtkama članicama HGK. Projekt će u punom obimu zaživjeti do kraja 2019. godine kada će biti implementirano sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija).

Prva funkcionalnost pokrenuta u sklopu projekta Digitalna komora je portal Gospodarska mreža, koji na jednom mjestu objedinjuje sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija, pregled poslovnih subjekata i statistike prema djelatnostima, a koji mogu pomoći u analizi tržišta i procjeni konkurentnosti poslovnih partnera.

Na sjednici je izabran novi član Skupštine HGK te će u ime tvrtke Uljanik d.d. u radu Skupštine HGK sudjelovati novi predsjednik uprave Emil Bulić.

Pin It on Pinterest