Do sredine prosinca u Puli ostvareno 7 posto više noćenja i 8 posto više dolazaka nego lani

U pulskom hotelu Park Plaza Histria danas je održana Skupština Turističke zajednice Grada Pule na kojoj su predstavljeni ostvareni turistički rezultati za protekli period te je usvojen Program aktivnosti i financijski plan za iduću godinu.

Sjednicu je otvorio predsjednik Turističke zajednice Grada Pule Boris Miletić nakon čega je turističke rezultate i rezultate poslovanja predstavila direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Prema predstavljenim podacima, do sredine prosinca ove godine u Puli je ostvareno ukupno 2.217.245 noćenja što u odnosu na 2017. godinu predstavlja povećanje od 7 posto dok je na razini Istre ostvareno povećanje broja noćenja od 3 posto. U istom je razdoblju u Puli ostvareno i 433.957 dolazaka, odnosno 8 posto više dolazaka nego godinu ranije.

„Pula postaje sve poznatija destinacija na turističkom tržištu među ostalim i zbog velikog broja kvalitetnih manifestacija koje se svake godine održavaju kao što su glazbeni festivali, koncerti u Areni, Dani antike, festival Visualia, Spectaqula Antqua i brojne druge koje ćemo podržati i u narednoj godini“, kazala je Cinkopan Korotaj.

„Zahvaljujem se svim našim sugrađanima i svim vrijednim zaposlenicima u turističkom sektorut koji su svojim doprinosom omogućili iznimno dobre, za Pulu čak i rekordne turističke rezultate u ovoj godini,“ istaknuo je predsjednik Turističke zajednice Grada Pule Boris Miletić.

U prvih devet mjeseci ove godine prihodi Turističke zajednice Grada Pule veći su za 20 posto u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. Prihodi od boravišne pristojbe u tom periodu veći su za 23 posto te se u 2019. godini planiraju ostvariti za 13 posto više od rebalansa plana 2018. zbog nove Odluke o visini boravišne pristojbe koja stupa na snagu 1. siječnja 2019. godine.

„U godini pred nama planiramo i dalje raditi na novim proizvodima koji će Pulu promovirati na međunarodnoj turističkoj karti te ćemo i dalje sudjelovati u Strateškom marketing planu Istre u zajedničkoj promociji Istre i Pule“, kazala je direktorica Turističke zajednice obrazlažući Program aktivnosti i financijski plan za iduću godinu koju su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili.

Pin It on Pinterest