4. Pulica u kaputu – četiri dana besplatnih filmova za djecu

Dječjeg Dani 4. DUMBO (Dumbo) Ben Sharpsteen, Norman Ferguson, Wilfred Jackson, Bill Roberts, Jack Kinney, Samuel Armstrong, animirana pustolovina, SAD, 1941., 64’

Kada gđa Jumbo konačno dočeka svoju malenu bebu, Dumbo i njegove goleme uši postaju glavna tema razgovora u cirkusu. No, uz pomoć svog oda- nog najboljeg prijatelja, miša Timothyja, čarobnog pera i puno hrabrosti, Dumbo se konačno miri sa svojim golemim ušima i postiže svjetsku slavu kao jedini leteći slon na svijetu!

Projekcije:

Četvrtak, 20.12.

17.30

ZLOGONJE (Zlogonje)

19.00Raško Miljković,

obiteljska pustolovina, Srbija, 2018., 90’

Jovan i Milica su desetogodišnjaci koji se upuštaju u avanturu oslobađanja Miličinog tate od Miličine nove maćehe, za koju vjeruju da je vještica. Jovan ubrzo shvaća da prepreke koje se javljaju u real- nim avanturama nije tako lako preskočiti kao one u njegovoj mašti, a da od svih prepreka najveća je upravo on sam.

FLIPBOOK

Radionica izrade filmske knjige

Voditelj: Vibor Juhas

Flipbook je knjiga koja sadrži niz sličica koje se postepeno razlikuju jedna od druge. Brzim listanjem stranica i smjenjivanjem sličica stimulira se pokret i stvara utisak filmske animacije.

Jednodnevna, dvosatna radionica izrade filmske knjige – flipbooka, odr- žavat će se svakodnevno od 20. do 23. prosinca. Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a namijenjena je djeci od 7 do 12 godina. U uvodnom teorijskom dijelu polaznici će dobiti kratki uvid u svijet anima- cije i animiranog filma. Flipbook, jedna od tehnika animacije, predstavit će se polaznicima kroz inspirativne radove, a potom će se održati prak- tični dio radionice u kojem će svatko od polaznika, uz stručno vodstvo mentora, izraditi svoj primjerak animirane priče i sudjelovati u stvaranju čudesnog svijeta animacije.

Termini:

Četvrtak, 20.12. u 18.00

Petak, 21.12. u 18.00

Subota, 22.12. u 11.00

nedjelja, 23.12. u 11.00

Prijava je obavezna i vrši se putem e-pošte na fus@kinovalli.net.

Broj mjesta je ograničen, te će prednost imati polaznici po redoslijedu prijave.

Ulaz na sve projekcije je slobodan Preuzmite svoje besplatne ulaznice na blagajni Kina već od 10. prosinca! www.kinovalli.net

Film će biti podnaslovljen i čitan na hrvatskom jeziku.

Film će biti podnaslovljen na hrvatskom jeziku.

17.30

Petak, 21.12.

Film će biti podnaslovljen i čitan na hrvatskom jeziku. 19.00staje. Uskoro u Rosenborg stiže Penny, iskusni konj za turnire. Wendy u njemu odmah prepoznaje po- tencijal, iako se zbog trauma boji skakanja, a Dixie se sada osjeća zanemareno. Wendy mora pronaći način da povrati staro prijateljstvo, pomogne Penny preboljeti traumu i naposljetku osvojiti natjecanje.

Film će biti podnaslovljen i čitan na hrvatskom jeziku.

10.00

12.00

17.00

GORDON I PADDY (Gordon & Paddy)

Linda Hambäck, animirana pustolovina, Švedska, 2017., 62’

Prije odlaska u mirovinu šumski šef policije Gor- don mora pronaći novog pomoćnika. Čini se da je Paddy, pametni miš osjetljiva njuha, dobar kan- didat. Oni će morati riješiti Gordonov posljednji slučaj, tajnu nestalih oraha. Je li možda lisica lopov kojeg traže? Gordon i Paddy će uskoro to saznati.

Film će biti podnaslovljen na hrvatskom jeziku.

19.00

5 RUPIJA (Idgah)

Piyush Panjuani, obiteljska drama, Indija, 2017., 77’

Sedmogodišnji Hamid živi s bakom u malenom selu negdje u Indiji. Iako su siromašni sretni su što imaju jedno drugo. Hamid je razigrani dječak koji oko sebe primjećuje cvijeće, ptice i drveće koji izgledaju kao da pjevaju i pozivaju ga na igru. Pri- bližava se Eid, vjerski festival, povodom kojeg baka želi nagraditi Hamida s pet rupija. Hamid sanja o trošenju novca na obližnjem sajmu.

10.00

12.00 PAT I MAT 2: PONOVO U AKCIJI (Pat & Mat opäť v akcii)

WENDY 2 – Najbolji prijatelji

19.00

zauvijek (Wendy 2 – Freundschaft für immer)

Hanno Olderdissen, obiteljska pustolovina, Njemačka, 2018., 96’

Wendy saznaje da se na obližnjem imanju organi- zira natjecanje u jahanju pa se odlučuje prijaviti i pobijediti kako bi spasila svoj dom Rosenborg. No njezin cirkuski konj Dixie nije skakač i Wendy odu-

Nedjelja, 23.12.

Subota, 22.12.

KARSTEN I PETRA NA PLANINARENJU (Karsten og Petra ut på tur)

Arne Lindtner Næss, obiteljska avantura, Norveška, 2018., 83’

Tijekom jesenskih praznika Karsten i Petra odlaze na uzbudljivu avanturu kampiranja u norveškoj div- ljini, ali gdje se nađu Karsten i Petra – tamo ima i nevolja.

Marek Beneš, kolaž kratkih animiranih filmova, Češka, 2018., 75’

Pat i Mat, najslavniji animirani majstori za popravke i nerazdvojni prijatelji više od 40 godina, ponovo stižu na velike ekrane. Dok raduckaju po kući i oko kuće još će se jednom upustiti u niz izazova koje će pokušati prevladati svojim neočekivanim trikovima i dobro poznatim žarom, sve kako bi na kraju iznijeli svoju famoznu poštapalicu: A je to! (To je to!)

Film će biti podnaslovljen na hrvatskom jeziku.

Film će biti podnaslovljen i čitan na hrvatskom jeziku.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik

Film će biti podnaslovljen na hrvatskom jeziku.

Film je bez dijaloga

Film će biti podnaslovljen na hrvatskom jeziku.

ZOOks (ZOOks)

Dimitri Leue & Kristoff Leue, animirana pustolovina, Belgija, 2018., 90’

U kraljevstvu gdje su ljudi i priroda podijeljeni, de- setogodišnja Robin bježi u zabranjenu šumu u kojoj susreće Wolfa, mladog, istinskog nasljednika prije- stolja. Robin, Wolf i neki neočekivani saveznici po- krenu avanturu koja će zaustaviti zločestog kralja i vratiti ravnotežu između čovjeka i prirode.

DAMA I SKITNICA (Lady And the Trump)

Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske, animirani, SAD, 1955., 76’

Dama je koker španijel iz visokog društva naviknuta na glamurozan život na visokoj nozi, no sudbina ju dovede u sasvim joj nepoznato životno okruženje, na ulicu. Tamo upoznaje Skitnicu, mješanca koji

ju, između ostaloga, spašava od ne baš prijateljski raspoloženih pasa, te ona odlučuje neko vrijeme putovati s njim. Malo po malo između njih razvija se ljubav.

CHUSKIT (Chuskit)

Priya Ramasubban, obiteljska pustolovna drama, Indija, 2018., 90’

Živahna Chuskit sanja o odlasku u školu, no zbog nezgode koja joj se dogodila zatvorena je u kući. Iako je njezin dobronamjeran djed pokušava uvje- riti da škola nije za nju, Chuskit ne odustaje od svojeg sna. Život u malenom tradicionalnom selu ispod Himalaye nije jednostavan za ovu upornu djevojčicu čija će snaga volje i želja da bude rav- nopravan član zajednice srušiti sve prepreke i od- vesti je do ostvarenja sna.

FANTAZIJA (Fantasia)

James Algar, Norman Ferguson, Jim Handley, Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Bill Roberts, Paul Satterfield, Ben Sharpsteen, animirana obiteljska fantazija, SAD, 1940., 125’

Disneyeva kolekcija animiranih interpretacija najvećih skladbi zapadne kulture.

Pin It on Pinterest