Grad Pula i Istarska županija podržali humanitarnu akciju „Uljanik za bolje sutra“

Grad Pula i Istarska županija priključili su se humanitarnoj akciji „Uljanik za bolje sutra“ te su u sklopu velikog humanitarnog koncerta, održanog na Trgu Portarata, donirali svaki po 10 deset tisuća kuna, odnosno 20 tisuća kuna zajedno.

Humanitarna akcija organizirana je s ciljem pomoći egzistencijalno najugroženijim obiteljima, posebice djeci Uljanikovih radnika koji već mjesecima nisu dobili plaću, a sve kako bi im nadolazeći blagdani bili čim ugodniji i ljepši.

Pored podrške humanitarnoj akciji, a s namjerom da pruže potporu radnicima Uljanik Grupe uslijed nepovoljnih socijalnih okolnosti nastalih zbog neredovite isplate plaća, Grad Pula, Istarska županija i ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanik Grupe, nedavno su osigurali sredstva za dodjelu jednokratne novčane pomoći u obliku isplate dara u naravi.  Novčana pomoć koja je radnicima isplaćena iznosi 300,00 kuna od čega je 100,00 kuna osigurala Istarska županija, a s po 200,00 kuna sredstva su uz Grad Pulu osigurali gradovi Pazin, Labin, Poreč, Rovinj, Vodnjan i općine Bale, Barban, Cerovlje, Fažana, Gračišće, Kanfanar, Karojba, Kršan, Ližnjan, Marčana, Medulin, Sveta Nedelja, Pićan, Raša, Svetvinčenat, Sv. Petar u Šumi i Žminj, također za radnike Uljanik grupe s prebivalištem na njihovom području.

Grad Pula i Istarska županija koriste priliku da se ovim putem još jednom zahvale organizatorima humanitarne akcije, svim sudionicima i izvođačima, kao i brojnim građanima koji su se velikodušno uključili telefonskim prozivima i novčanim prilozima. Time smo još jednom pokazali kako je zajedništvo naša velika snaga.

Pin It on Pinterest