Predblagdanski susret poslovnih žena Istarske županije

Jučer je u HGK-ŽK Pula održan predblagdanski susret poslovnih žena Istarske županije, koji su organizirali HGK – Županijska komora Pula, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug i Krug – Ogranak Istra.

Obraćajući se okupljenim poslovnim ženama iz privatnog i javnog sektora u županiji, predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako HGK u okviru potpore poduzetništvu, pruža podršku inicijativama koje su usmjerene na jačanje i potporu poduzetništvu, posebice onih koje se odnose na poduzetništvo žena.

Potencijal poduzetnica nije u potpunosti iskorišten. Na temelju svojeg obrazovanja, kompetencija i modela rukovođenja, poslovne žene mogu znatno više doprinijeti osobnom poduzetničkom razvoju i gospodarstvu u cjelini. Pritom suvremeni način života i radno vrijeme zahtijevaju da se ojača društvena infrastruktura (u vidu dostupnosti vrtića i pratećih usluga), za što je bitna i podrška žena u izvršnoj vlasti koje mogu poduprijeti takve potrebe na razini gradova i općina.

U ime Kruga -Ogranka Istra Gordana Deranja istaknula je kako je Istra jedan od lidera u pogledu položaja žena, ističući kako je potrebno isticati kompetencije i znanje, a ne spol. Krug – Ogranak Istra otvoren je za projekte svih poduzetnica, a jedna od glavnih aktivnosti ove godine bila je organiziranje 1. nacionalne konferencije Cjelogodišnji turizam na krilima uspješnih poduzetnica.

Podsjetimo kako je ovu godinu obilježila nagrada za društveno poduzetništvo koju je Udruga Krug dodijelila Danijeli Kasumović Maružin, vlasnici pulske tvrtke Punkt d.o.o., dok je Gordana Deranja dobitnica nagrade Istriana u kategoriji gospodarstva.

Ovaj tradionalni božićni susret poslovnih žena Istre ostvaruje svoj cilj i umrežavanjem žena iz gospodarstva s poslovnim ženama iz drugih sektora.

Pin It on Pinterest