PULSKI PAVAROTTI Toni Nežić, mladi operni pjevač, iduće će godine nastupati U MILANSKOJ SCALI

Angažman u Scali mi osobno mnogo znači, jer mi je talijanski repertoar u srcu. A iskreno, ne postoji nijedna svjetska kuća koja ti može dati znanje i iskustvo o tom repertoaru kao La Scala. To nitko na svijetu ne radi kao što rade oni, kazao je Toni Nežić.

Iako ima tek 27 godina, Puljanin Toni Nežić već se ima čime pohvaliti u profesionalnoj pjevačkoj karijeri, jer će iduće godine biti angažiran u prestižnoj svjetskoj opernoj kući. Ni manje ni više, riječ je o milanskoj La Scali koja je godinama bila glavna pozornica slavnih opernih umjetnika poput Marie Calas, Maria del Monaca, Franca Corellija, Luciana Pavarottija i mnogih drugih.

Ovaj veličanstveni uspjeh akademski obrazovanog opernog basa, rođenog Puležana, mjerljiv je u svjetskim razmjerima, jer je upravo Toni odabran među osmero veličanstvenih koji su primljeni u čuvenu La Scalinu akademiju na kojoj se usavršava i u kojoj radi operna krema iz cijelog svijeta. I dok mnogi njegovi stariji kolege mogu samo sanjati o nastupima i angažmanu u ovom rasadniku kulture i umjetnosti u kojem se izvedena najpoznatija svjetska dijela poput opere “Nabucco”, “Turandot” ili “Madama Butterfly”, Toni je već sada pri samom svjetskom vrhu, rame uz rame s najvećim svjetskim umjetnicima.

Prestižan studij

– Budući da sam u svom fahu još vrlo mlad pjevač, ove godine sam se prijavio na neke od najprestižnijih svjetskih studija koji djeluju unutar velikih opernih kuća. To je program za mlade i obično traje oko dvije godine. Onaj koga prime postaje njihov mladi solist kojeg oni uzimaju pod svoje, dodatno školuju i daju uloge na glavnoj sceni. Tu su naravno i koncerti i brojni drugu projekti koji su vezani uz taj angažman, a sve je to vrlo bitno za dodatni profesionalni razvoj i stjecanje iskustva. Tu su i vrhunski profesori i mentori, satovi glume, učenje jezika te niz drugih pogodnosti koje sa sobom nosi dvogodišnji program i iskustvo pjevanja u najvećim svjetskim kućama, govori mladi Nežić.

Iako rođen u Puli, Toni već sedam godina živi u Zagrebu gdje je završio Glazbenu akademiju. Na zagrebačkoj adresi živi s djevojkom Marijom Bugom Šimić, također opernom pjevačicom i glumicom. Istarska publika mladog je Nežića mogla slušati prije četiri godine kada je održao solistički koncert u Istarskom narodnom kazalištu. Nastupao je i u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, Hrvatskoj glazbenoj uniji, zboru HRT-a, a diplomski nastup odradio je u Hrvatskom narodnom kazalištu. 

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest