Puhački orkestar grada Pule – Blagdanski koncert u INK-u

U petak, 21. prosinca 2018. s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula – u sklopu manifestacije Prosinac u Puli – nastupa Puhački orkestar grada Pule. Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj, ove godine u znaku 25. obljetnice djelovanja Orkestra, izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju.

U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula, uz suorganizatora INK te pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program. Dirigiraju Ante Dobronić i Branko Okmaca, a gosti koncerta su pjevači Maja Miljavac i Daniele Ferro.

Maja Miljavac će izvesti „At Last“, Daniele Ferro „Have Yourself A Merry Little Christmas“, a neće izostati ni duet – „Baby, It’s Cold Outside“. Po prvi je puta za pulske puhače, svoj prvi orkestar, jednu skladbu orkestrirao Miron Hauser („At Last“). Na programu je i uvertira istarskog skladatelja Tihomila Vidošića „Dalmatinka“, zatim selekcija opernih numera iz Donizettijeve „Lucie di Lammermoor“, a slijede obrade neprolaznih filmskih tema iz Disneyevih crtića te bečki Kaiser valcer.

Za vizualizaciju koncerta zaduženi su Daniel & Iva, kroz program će nas voditi Gabrijela Peruško Pujas, a ulaz je slobodan.
Pulski puhači, uz najljepše želje, zahvaljuju svim bivšim i sadašnjim članovima, pokretačima, osnivačima, pokroviteljima, sponzorima, donatorima, partnerima, suradnicima, kolegama, prijateljima, publici… I pozivaju buduće članove da im se pridruže. Do novih obljetnica.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan prije 25 godina – 1993., simfonijskog je tipa, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Desetak članova vrsni su solisti. Orkestar je dobio brojna priznanja, nositelj je zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Redovito sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara Istre, kao i međunarodnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Prva je i najveća sekcija istoimene udruge – glazbenog centra s osamdeset članova koji djeluje u Rojcu, a čine ga još Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i nagrađivana Ženska klapa Teranke.

Maja Miljavac glazbu, posebno pjevanje, voli od malena. Pohađala je OKUD „Istra“ i Glazbenu školu I.M. Ronjgova u Puli – klavir i solo pjevanje. Nagrađivana na pjevačkim natjecanjima za mlade u Puli i Pazinu. Pjevala je u zboru Cantus Populi, članica je MVS Nešpula, izvodila je scensku glazbu (Dr Inat, PUF), a također stvara i svoje pjesme, čije predstavljanje tek očekujemo.

Daniele Ferro voli glazbu i pjeva od malena. Više je puta uspješno nastupao na dječjim festivalima, i već je s četrnaest godina bio član zbora Zajednice Talijana Vodnjan, dok je u orkestru ZT Vodnjan svirao tubu. Pjevao je u zboru Cantus Populi i MVS Nešpula, a od 2014. je član klape Brnistra. 2016. je sudjelovao na Festivalu dell’Istroveneto.

Big Band Pula će koncert održati u nedjelju 23.12. u pulskom Circolu. Gostuje vokalna solistica Ana Predan.


Pin It on Pinterest