U 2018. godini Gradsko vijeće Grada Pule usvojilo 126 odluka

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Pule u 2018. godini održali su ukupno devet sjednica, odnosno šest redovnih, dvije tematske i jednu svečanu, a ukupno je usvojeno 126 odluka i drugih akata.

Među važnijim odlukama koje su donesene u 2018. godini je odluka o donošenju Proračuna za iduću godinu vrijednog gotovo 440 milijuna kuna kojim se osim daljnje stabilnosti javnih financija, omogućava nastavak brojnih započetih i novih investicija u Puli. Početkom godine donesena je pak Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada, a potom i Plan gospodarenja otpadom koji je usklađen sa strateškim i planskim dokumentima Republike Hrvatske, kao i zakonskim okvirom u području gospodarenja otpadom.

Osim usvojenih Izvješća o poslovanju javnih ustanova i trgovačkih društava za 2017. godinu, među usvojenim odluka u 2018. godini je i Odluka o uvjetima, kriterijima i postupku za sufinanciranje Programa obnove građevina na području Pule kojom je definiran način na koji Grad Pula može pomoći svojim sugrađanima u obnovi pročelja i krovova građevina na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline Pule, a novost je mogućnost sufinanciranja za postupak zaštite od grafita.

Gradsko vijeće u lipnju je usvojilo i Deklaraciju o osudi svakog oblika diskriminacije čime je poslana jasna i nedvosmislena poruka na nužnost poštivanja najviše razine prava svih građana neovisno o spolu, rodu, nacionalnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i vjeri.

Godinu na izmaku u Gradskom vijeću komentirao je njezin predsjednik Tiziano Sošić.  “Generalno gledajući zadovoljan sam radom Gradskog vijeća u ovoj godini. Možda je ponekad ozbiljnost same teme bila povod snažnije rasprave sa puno replika. Osobno ću se uvijek zalagati da svaki vijećnik iskoristi svoja poslovnička prava na raspravu iako će to značiti duže trajanje sjednice jer je to jedini način da Vijeće izvrši svoju zakonsku i statutarnu dužnost. Imali smo tijekom godine devet sjednica i donijeli važne odluke za naš grad. Posebno je važna u rujnu bila prva zajednička sjednica Gradskog vijeća Grada Pule i  Skupštine Istarske županije kada se raspravljalo o situaciji u Uljaniku i načinu očuvanja radnih mjesta i brodogradnje u Puli”.

Osiguravajući visoku razinu otvorenosti rada samog Gradskog vijeća, sjednice su u 2018. godini emitrane uživo putem live stream usluge na službenoj web stranici Grada Pule, a kao i uvijek snimane su i potom emitirane na regionalnoj TV postaji TV Novoj po završetku svake sjednice.

U 2018. godini pulski je gradonačelnik Boris Miletić donio ukupno 634 akata koji su redovno objavljeni na službenoj web stranici Grada Pule. Među važnijim odlukama svakako je odluka o oslobađanju obveze komunalnog doprinosa u iznosu od oko 270 tisuća kuna za izgradnju Ustanove za palijativnu skrb koje provode Grad Pula, Istarska županija i Porečko-pulska biskupija. Potom tu je i odluka o dodjeli pomoći u obliku dara u naravi radnicima Uljanik Grupe čime je Grad Pula osigurao sredstva kako bi se pružila potpora radnicima uslijed neredovite isplate plaća, a donesena je i odluka o subvencioniranju nabavke školskih udžbenika i školskog pribora za učenike čiji je roditelj, skrbnik ili udomitelji zaposlenik Uljanik Grupe.

Pin It on Pinterest