Održana 3. sjednica Savjeta vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Pule

U Komunalnoj palači u Puli održana je 3. sjednica Savjeta vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na kojoj su uz zamjenika gradonačelnika Grada Pule Roberta Cveka sudjelovali predsjednici i predstavnici Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule.
Središnja tema sjednice bila je edukacija na temu osmišljavanja, pripreme, pisanja i prijave projekata na natječaj za financiranje osoba predloženih od Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule. Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zahvalio se predstavnicima Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule na dolasku te je pojasnio kako su nadolazeće edukacije iznimno važne za sam Grad. “Na edukacije je od strane Savjeta vijeća nacionalnih manjina Grada Pule prijavljeno 18 osoba koje će iz prve ruke dobiti sve potrebne informacije o tome kako se kroz razne fondove i natječaje prijaviti za mogućnost za povlačenjem financijskih sredstava namijenjenih nacionalnim manjinama.” – kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Edukacije će se održati u organizaciji Grada Pule, a provest će ih Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. U nastavku sjednice predstavnici Vijeće nacionalnih manjina Grada Pule iznijeli su svoja mišljenja i korisne prijedloge usmjerene prema poboljšavanju međusobne suradnje i unaprjeđenju uvjeta rada svojih Vijeća.
Savjet vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Pule osnovan je s ciljem praćenja pitanja od značaja za nacionalne manjine na području Grada Pule i ostvarivanja još bolje suradnje s nadležnim tijelima gradske uprave u pitanjima od interesa za nacionalne manjine.

Pin It on Pinterest