Svečano otvorenje Istarskog Festivala Vjenčanja TIJARAsposaNEWS u Puli

Uz veliki broj posjetitelja u Domu branitelja u Puli, u subotu, 26. siječnja, otvoreno je 19. izdanje TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja. Festival Vjenčanja održava se u prostoru Doma branitelja. Uz slobodan ulaz na Festival, posjetitelji mogu obići brojne izložbene prostore i sudjelovati u bogatom programu u subotu od 12 do 20 sati te u nedjelju od 11 do 19 sati.

Program otvorenja započeo je u 12 sati modnom revijom vjenčanica Salona vjenčanica Biba, Angels wedding, Vesna Sposa, Neva te dizajnera i butika Showroom Antonela, Sanja Kaić, Butika Lilien te Butika Irena. Biljana Pliško iz Vjenčanica Biba naglasila je trenutno najmoderniji trend u vjenčanoj modi a to su haljine dugih rukava a otvorenih leđa. Od decentnih vjenčanih haljina do onih vrlo upečatljivih, može se pronaći za svakog po nešto. Za tu priliku mladenke su vjenčanim frizurama Salona Andrea te modernim make up-om Le Beauty Mansiona pokazale moderan i tradicionalan odabir za svaku posjetiteljicu koja je došla na sajam u želji za organizacijom svog vjenčanja. Manekenke su tom prilikom izlazile iz veoma popularne cvjetne i zelene kulise koju je osmislio Florami studio iz Pule prema najnovijih svjetskim trendovima u vjenčanoj modi.


Simboličnim rezanjem vrpce ulazak na sam festival vjenčanja doimao se kao ulazak u novi, onaj bračni život. Istra kao destinacija za vjenčanja priča je koja svake godine započne siječnjom posvećenom vjenčanjima ali se proteže kroz cijele godine. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom, Turističkom zajednicom Grada Pule te Turističkom zajednicom Istarske županije nastavit ćemo raditi na plasiranju Istre kao poznate svjetske wedding destinacije, rekla je Marijana Dabo Percan na samom otvaranju festivala.

Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, naglasila je kako su vjenčanja vrhunski proizvod koji ujedno doprinosi i našem turističkom sektoru.  Stvarajući vrhunske događaje stvaramo i izuzetno prepoznatljivu destinaciju za dolazak domaćih i stranih gostiju koji biraju Istru kao destinaciju za održavanje vjenčanja. Nema proizvoda ni usluge koja ne bi mogla biti posebna ako je kreativna i jedinstvena te svojom iznimnom kvalitetom nalazi mjesto na tržištu.

Nakon otvaranja, u glazbenom ritmu uživalo se uz Soundkeeperse, Top of the pops te nastupe zborova Cantus PoPuli i Čarobna frula nakon čega su uslijedile nezaobilazne degustacije slastica.   Predstavljanje najnovijih proizvoda za sve sladokusce te one koji doista uskoro moraju odabrati svadbenu tortu svake je godine nezaobilazan dio festivala. Degustacije slatkih delicija održavaju se u subotu i nedjelju u 15 sati. Posjetitelji mogu kušati slastice Pekare Concettino, Antice, Reginexa i Iza. Paola Damijan iz Pekare Concettino naglasila je da nije najbitnije kakvi su trendovi već da sve polazi od želja, volje i ukusa mladenaca radi li se o voćnim ili čokoladnim okusima ili pak tortama i slasticama za one koji ne podnose neki od sastojaka kojima se torte onda personaliziraju.

Kako bi se istrošile kalorije dobivene degustacijom slatkih proizvoda već u 16 sati svoje plesne cipelice obukli su Fabris i Rosemarie, voditelji Plesnog centra Studio koji su zabavnim ritmovima zagrijali sve posjetitelje. Već samim ulaskom u Dom branitelja dalo se naslutiti da se ovdje odvija nešto novo i drugačije, da se svaka buduća mladenka ovdje osjeća kao najveća zvijezda. Rasvjeta VBV produkcije prilagođena za vjenčanja zabljesnula je dugački hol a bljesak foto aparata Foto Festivala učinio je svaku mladenku zvijezdom.

Sve posjetitelje i u nedjelju očekuju noviteti iz svijeta vjenčanja kroz modne revije u 13 i 17 sati te brojne druge zanimljive sadržaje.

TIJARAsposaNEWS Istarski Festival Vjenčanja poznat je događaj u cijeloj Hrvatskoj koji okuplja kvalitetne izlagače s brojnim uslugama, proizvodima i ostalim popratnim sadržajima vezanim uz vjenčanja. To je događaj s prepoznatljivom tradicijom, velikim interesom publike i medija. Festival okuplja brojne izlagača te svake godine privuče velik broj posjetitelja. Tijekom dva dana Festivala održavaju se dnevne modne revije te razne druge degustacije, prezentacije i radionice.

Fotogalerije modne revije na linkovima: https://www.facebook.com/pg/DamirBosnjakPhotography/photos/?tab=album&album_id=2305715792981142&__xts__%5B0%5D=68.ARCPkPD1kARBSjRIMwgPuizeqCqRCRZ4yZWK8zgJq0EHReAF6pZSqHj979f8m4ugx_VuugMOkl0AOHGNT0DusXFIuGN7c36271Xa_FcZ6vYoLmcMmDgHdfS0YVN7OHyHOlWePD3h2P8KnyDRwDztQnLe-puN0ifp2rzccM9QjY4s2hXr21tcaS2AjBHHUoX2EsZi7Y7lMaEyFZ_uU3v2tWdrCozM0QOJ0f5t7wULBlkPgpQc1l9aF62n20s03SdrLQMA9H3XuZ6tjWPQ6gYPEGuw3EcsZAUeKEB0ID2Vz7VYHhj1ukQjzQJjQFGNAdnEu2XyKYctPXnWEOc2K7X7frARR9SvD3hykph2IgEystsEzJkkHI32nwY58bfCNYKpJS69lhafFveqney9tzzBb34dGBtYHW9bgSzCPiMGPjt_XLMvotL3IPWlcPVCayM4HU4uKZ9YGJCRF3VtUYfLKS-FGg&__tn__=-UC-Rhttps://www.facebook.com/pg/DamirBosnjakPhotography/photos/?tab=album&album_id=2305756116310443&__xts__%5B0%5D=68.ARB1KWKg6wrtF9bh2tL9LcaWMN7koVcda2vo_k55b1lSoEPLtE2aB46ZTlegj45bFHUgG89g8oeK5YFu2JhKEizS2IGDNqA3BJpi9h_bl31s0niN5CrMYdYAkzBoPLRJP7R6cN-webDRp8QHEI6XE89bFUVQFBjSVpYIZg-IVt7KLGfbFP4VQziFb-ogGj1Z_wAq2W1vuJE9tRMBQEQJV2zB8-tk4kEd-koAftzzejRdWwIW3RXMwU08JpTlwjkVHsUOQn3PeNmWUoDMxQVbylLoKDgJMdwXXNVXPUGjhvAGgiRpclB7ECJCfsFV1I26Qyqp-qCwVkmYphsWx58w7XUtnDgnzfpZw45ZTO4yjdGgULz4U3BbaeSvSH2tSeucVDWNFOx3hBV0ouez-VXq1-wgdKOUTzOjMz5RLoiclJ2WM0oSMeGCRsrtXgFRxQUI9lp0NfeaSo3Z9IAtSyJ30fj-Cw&__tn__=-UC-R

Pin It on Pinterest