Policijski pas u Puli pronašao kilogram heroina

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 32-godišnji makedonski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, policijski službenici su u ponedjeljak, 28. siječnja, provodili pojačane mjere u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga te su oko 14 sati, na autobusnom kolodvoru u Puli, primijetili sumnjivog muškarca koji je pristigao autobusom.

Budući da je policijski pas za detekciju droge Duks pozitivno reagirao na moguću prisutnost droge u ruksaku, kojeg je nosio makedonski državljanin, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju. Temeljem sudskog naloga, obavili su pretragu osobe i pokretne stvari te su u ruksaku pronašli paket s 1.045 grama smeđe praškaste materije.

Obavljenim preliminarnim testiranjem utvrđeno je da je riječ o heroinu. Pronađena droga dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić, a osumnjičeni će se danas u poslijepodnevnim satima privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest