U petak tradicionalna Noć muzeja

Ljubitelji muzeja i kulture ovoga će tjedna doći na svoje. Tradicionalno usred zime, diljem se  Hrvatske održava kulturna manifestacija pod nazivom Noć muzeja. Naglasak manifestacije koja se ove godine održava u petak 1. veljače 2019., stavljen je na spajanje naizgled nespojivog – muzeja s inovacijama i digitalnom budućnošću.

Pulski muzejski lokaliteti spremno dočekuju građane, pa će se tako uz čaj i kuhano vino, na programu naći brojne izložbe i perfomansi. Započeti ovu muzejsku noć možda je najbolje u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca gdje će se u 18 sati otvoriti izložbe „Prapovijest u rukama“ i “San u kamenu”. Uz ove izložbe Arheološki muzej Istre organizira i izložbe  „Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu“ u Galeriji C8 te “Tri bisera devetnaestog stoljeća iz fundusa Knjižnice Arheološkog muzeja Istre” u Prozoru u prošlost na adresi Carrarina 4. Uz to i ove će godine biti osigurane šetnje uz stručno vodstvo kroz pulski Amfiteatar gdje će u 21 sat biti održan i rock koncert.

Također u 18 sati u U Povijesnom i pomorskom muzeju Istre otvara se izložba “Čuvari istarskih fresaka”, a pokrenut će se i on line baza kulturne baštine PATRIMONIO CULTURALE ISTRIANO. Osim toga u ovome ugodnom muzejskom prostoru građani će moći pogledati i izložbe Boks u Puli, Buzet na starim razglednicama, Fronte se počinju buditi, Rudolf Cvetko i Prvi svjetski rat. Da bi atmosfera bila potpuna u 20 sati započeti će i koncerti Urara i The Low Kicksa nakon čega slijedi druženje uz kuhano vino.

Što se tiče Muzeja suvremene umjetnosti Istre uz stalni postav muzeja biti će organizirane igraonice – približavanje suvremene umjetnosti najmlađima te glazbeni program uz degustaciju istarskih specijaliteta.

Ulaz je dakako, na sve izložbe i programe besplatan.

Pin It on Pinterest