Uređena javna površina u Rakovčevoj ulici

Postavljanjem završnog asfaltnog zastora na javnoj površini u Rakovčevoj ulici, uz raskrižje s Koparskom ulicom, okončat će se radovi uređenja kolno pješačke površine vrijedni oko pola milijuna kuna.  

U izvođenje se krenulo u zadnjem kvartalu prošle godine, a na zahtjev Mjesnog odbora Arena.  Osim radova uklanjanja postojećeg asfaltnog zastora i postave novog u dva sloja, u sklopu projekta izgrađena je oborinska odvodnja i javne rasvjete.  

U ovisnosti o vremenskim uvjetima svi predviđeni radovi planiraju se okončati do kraja dana te se tijekom sutrašnjeg dana za promet planira otvoriti dionica Kukuljevićeva – Rakovčeva ulica.

Valja podsjetiti da je s ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu u tom dijelu grada,  prošle godine izvršena cjelokupna rekonstrukcije semaforske infrastrukture na raskrižju Koparske i Kukuljevićeve ulice.  

Dotrajali stupovi zamijenjeni su novim te su postavljene nove semaforske laterne s LED rasvjetom. Zona raskrižja i pristupne prometnice također su rekonstruirane. Vrijednost investicije iznosila je oko 400 tisuća kuna. 

Pin It on Pinterest