Jedan od najatraktivnihih turističkih projekata u Istri bliži se realizaciji: Baljanski Jurski park otvara se ZA ČETIRI MJESECA

Sam bazen u obliku dinosaura prostire se na 1.100 četvornih metara vodene površine i okružuje ga gotovo tri puta više četvornih metara sunčališta. Uz vodeni kompleks, Mon Perin će nuditi i ostale sadržaje vezane za atraktivnu prahistorijsku životinju – od edukativnih staza s natpisima o povijesti i karakteristikama najvećih životinja koje su ikad šetale Zemljom, do njihovih replika u prirodnoj veličini.

Dok je prošlog rujna većina turističkih kuća zbrajala dobit i ostvarena noćenja, djelatnici auto kampa Mon Perin u Balama u svoje su domaćinsko okruženje uveli građevinske radnike i tešku mehanizaciju. Razlog tome bio je početak gradnje novog turističkog kompleksa i atrakcije, Paleo parka kojim će dominirati bazen u obliku dinosaura.

– Nakon gotovo šest mjeseci bazenski kompleks je u zamišljenim gabaritima. Građevinski, odnosno betonski radovi na samom su kraju i ono što sada slijedi je finalizacija. Konkretno, pred nama je hortikulturno uređenje svih 16 tisuća četvornih metara auto kampa, oblikovanje i formiranje puteljaka i staza kao i samo opremanje novih objekata, rekao nam je Ivan Maričić, član Uprave Mon Perina, od kojeg doznajemo i da su zimski radovi protekli prema predviđenoj dinamici i bez neugodnih, terenskih i inih iznenađenja. Zahvaljujući tome, u Upravi Mon Perina očekuju da će dodatno uređen i sadržajno osmišljen auto kamp vrata posjetiteljima i gostima otvoriti koncem svibnja, odnosno u prvim danima lipnja. 

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest