DAVOR KOMAR PRVAK SLOVAČKE

 

MEĐUNARODNO PRVENSTVO SLOVAČKE U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM Liptovsky Jan 09.-14. lipnja 2017. godine/Slovačka

Igrač/boćar našeg Kluba Davor Komar iz Pule, bez ijednog poraza, osvojio je Otvoreno međunarodno prvenstvo Slovačke u boćanju za osobe s invaliditetom ‘TATRA CUP 2017’.

Posebnost ovog prvenstva je što su Slovački reprezentativci Samuel Andrejčik i Mihaela Bolcova zlatni paraolimpijski pobjednici iz Ria 2016. godine u paru, dok je sam Andrejček i srebrni sa iste paraolimpijade u pojedinačnom natjecanju.

To je trenutno dvoje ‘najjačih’ ljudi u svijetu boćanja za osobe s invaliditetom, ali to im nije bilo dovoljno za našeg boćara Davora Komara.

U razigravanju po grupama Komar je pobijedio Andrejčika sa 4:2, da bi zatim u polufinalu pobijedio Bolcovu sa nevjerojatnih 9:1, a na kraju se opet susreo u finalu sa Andrejčekom kojega je pobijedio sa senzacionalnih 9:4, čime je postao službeni prvak Slovačke u boćanju za osobe s invaliditetom.

Komar je ujedno i ‘svježi’ prvak Njemačke od prije dva tjedna sa International Germany Boccia CUP-a 2017. U slovačkoj su bili i boćari našeg Kluba Melisa Osmanović koja je sa manje sportske sreće završila na 10. mjestu i Zoran Peruško u svojoj BC1 kategoriji na 7. mjestu.

Na prvenstvu je sudjelovalo sedam europskih zemalja (Češka, Mađarska,Poljska, Velika Britanija, Ukrajina, Hrvatska i domaćin Slovačka. Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije i Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na slovačkom prvenstvu.

Iskrene čestitke našem pobjedniku! Što se tiče daljnjih međunarodnih natjecanja, Davor Komar i Melasa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije već za tri tjedna dana odlaze na međunarodno prvenstvu u Poljskom Poznanu, dok u rujnu isti putuju u Američki Kanzas na otvoreni svjetski Kup, te zatim na Europsko prvenstvo u Portugal, u mjesecu listopadu.

Ovogodišnji cilj sudjelovanja na Međunarodnim prvenstvima je skupljanje bodova za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom 2018. godine u Liverpulu, čime se otvara velika mogućnost direktnog plasmana na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiu, kojemu se sa velikim veseljem nadamo.  Inače se kao Klub, već sutra 16. lipnja 2017. godine putujemo na otvoreno Ekipno prvenstvo Hrvatske, koje će se održati 17. lipnja u Zagrebu, gdje ćemo nastupiti sa 13 igrača u svim kategorijama. Iskreno vjerujemo da ćemo se iz Zagreba vratiti kao Ekipni prvaci Hrvatske. WWW.ISTRIJANA.HR -2- Tijekom 2017. godine sudjelovati ćemo inače na sveukupno 16 prvenstva. Više o svemu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR.

( BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ )

Pin It on Pinterest