Održana treća velovrška Balinjerada

Ove nedjelje ne Velom Vrhu  održala se  treća po redu velovrška Balinjerada u Puli. Baš kao i lani, staza na kojima su se karići spuštali bio je dijelom Partizanski put do ispod mosta, lučice Mandrača.

U ime Grada Pule manifestaciji je prisustvovala Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika.

Cijela  manifestacija počela je u 11 sati spuštanjem karića a organizator Balinjerade je, kao i lani, Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. Uostalom i ideja za Balinjeradu potječe od jednog člana udruge. Ove godine novost Balinjerade bila je trka na prstenac karićima , a za sve sudionike bio je organiziran ručak i dobra zabava.

Sudionici su došli iz raznih krajeva Istre, poput Buja, Brtonigle, Tribana na Bujštini, Umaga, Motovuna, Labina, Mošćeničke Drage i drugih krajeva.

Gledateljima je također dana mogućnost da se okušaju u spuštanju karićima, te su posebno najmlađi uživali na ovoj nesvakidašnjoj manifestaciji na našim ulicama.

Damir Pletikos iz Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013 zahvalio se svim sudionicima, posjetiteljima, Gradu Puli, Mjesnom odboru Veli Vrh i svima koji pomažu da se ovakva manifestacija održi.

Pin It on Pinterest