BRTONIGLA: Slikalo se i gradilo čokoladom te trčalo šumom i nazdravljalo vrhunskim vinima

Iza nas je još jedan nezaboravan vikend u kojemu je Brtonigla održala susret čokoljupca i vinoljupca zajedno sa sportskim entuzijastima i sportašima.

7. CHOCO & WINE FEST

Čokolada i vino ponovo su se sreli u navedenoj općini i pružili posjetiteljima iskustvo koje je zadovoljilo sva njihova osjetila.

Da čokoladu je moguće upotrijebiti na različite načine najbolje su dokazale akademske umjetnice koje su učestvovale na manifestaciji.

Georgette Yvette Ponte tijekom dvodnevnog događaja izrađivala je skulpturu od čokolade. Za navedenu kreaciju utrošila je 28 kg čokolade i u konačnici ostvarila zacrtani cilj tj. istarski kažun u potpunosti izrađen od čokolade.

Veliku pažnju posjetitelja privukla je i Klara Rabenseifner Miljević koja je razne vrste čokolade koristila za slikanje na platnu.  Rezultat njenog rada bila je slika koja je uprizorila četiri vrste tla prisutnih na području Brtonigle, te na njima istarski kažun.

Uz navedene umjetnice izuzetno je važna bila uloga Marine Prijatelj, dizajnerice čokolade i čokoladnih okusa. Ista je zaslužna za dolazak prethodno spomenutih umjetnica, te je vodila radionicu na kojoj su se prijavili razni posjetitelji. Marina je ujedno, prezentirala razne čokoladne delicije, posebice praline za čiju pripremu je koristila različite sastojke među kojima i vino.

Festivalu čokolade i vina, veliki doprinos je dala i neizostavna Villa Soši koja kao i svake godine je iznenadila s okusom i kreativnošću. Ove godine, uz vodstvo Dragice i Igora Lukina, izradila je imitaciju zemljane grude sačinjenu od oko 500-tinjak muffina. Isti su poslužili i za nagradnu igru u kojoj su najmlađi tražili „dobitne muffine“ i osvajali vrijedne nagrade od sponzora Podravke.

Što se tiče ponude izlagača, bila je izuzetno bogata te je uključivala vina i ostale autohtone proizvode, te proizvode od čokolade kao naprimjer sapun, cipele, torbice, alate i razne druge predmete sačinjene od istoimenog sastojka, te ostale slatke prehrambene proizvode od kakaa.

Među izlagačima našao se i VR Choco Art iz Pule, koji je održao vrlo interesantnu prezentaciju o novim principima i prirodnim načinima proizvodnje navedene slatke namirnice, te je prisutnima otkrio mnoge zanimljivosti o važnosti kakaa kroz povijest.

Postjetitelja je bilo iz različitih krajeva, te su bili izuzetno zadovoljni ponudom navedenog festivala koji je uz sve spomenuto imao i glazbenu poslasticu uz duo Little Whisper, a neizostavna je bila  i bogata ponuda brtoniških i ostalih vinara.

9.BRTONIGLA ADVENTURE TREK

Brtonigla osim festivala čokolade i vina bila je domaćin još jednog zanimljivog događaja.

U subotu 16.veljače započelo je 9. izdanje Brtonigla adventure treka gdje se pojavilo 374 natjecatelja iz raznih zemalja koji su svoju snagu i izdržljivost odmjeravali u tri utrke različite dužine. Riječ je o Fun & run utrci dužine od oko 11 km, Challenger od 23km i Ultre od 45km.

Dan je bio kao stvoren za taj događaj, budući da je bilo sunčano vrijeme sa idealnim temperaturama za takav tip utrke. Ujedno, tlo još bilo mekano, ali ne i blatnjavo, pa je trčanje bilo manje opterećujuće za zglobove natjecatelja.

Trkači kao i organizator utrke tj. sportsko društvo Trickeri, nisu skrivali svoje zadovoljstvo s dobrom organizacijom, zanimljivim stazama i prekrasnim vremenskim prilikama.

U konačnici rezultati su bili slijedeći:

ULTRA – ukupni poredak:

  1. Tomaž Cankar, pustolovec RAJD, Slovenija
  2. Klemen Udovič, Intersport Salomon, Slovenija
  3. Marino Ruggiero, Nirvan Raid, Italija

ULTRA – žene:

  1. Barbara Jolič, Pustolovec Rajd, Slovenija
  2. Jelena Brezak, AK Zabok, Zagorje Adventure Tema, Hrvatska
  3. Paula Vrdoljak, AK Sljeme, Hrvatska

CHALLENGER – ukupni poredak

  1. 1.Ervin Radulović, Hrvatska
  2. 2.Branimir Mrak, Hrvatska
  3. Marco Colombo, Nirvana Raid, Italija

CHALLENGER – žene

  1. Ines Kos, OK Kapela, Hrvatska
  2. Ana Šarčević, TK Semper Magis, Hrvatska
  3. Maja Kajzer, Slovenija

FUN & RUN – ukupni poredak

  1. Ivan Diklić, AK MAXIMUS KASTELIR, Hrvatska
  2. Ivan Kernjuš – Tk Albona Extreme, Hrvatska
  3. Marin Babnik, Srk Alba, Hrvatska

FUN & RUN – žene

  1. Isabel Petronio, AMD BELI KAMEN, Slovenija
  2. Nina Ladavac, Bosonogo društvo za sportsku umjetnost, Hrvatska
  3. Alenka Popić, Olimpik Umag/SAK FIT Zaprešić, Hrvatska

Pin It on Pinterest