ZAŠTO VARŠAVA DA, A PULA NE? Ništa od koncerta Julia Iglesiasa u pulskoj Areni!

No, čudi da je sada na službenim stranicama pjevača, umjesto Pule, kao novi uvršten koncert u Varšavi, čime pozivanje na zdravstvene razloge postaje nevjerodostojno.

Julio Iglesias neće, kako je najavljeno, nastupiti u pulskoj Areni 22. lipnja. Potvrdili su nam danas to iz posredničke agencije Outbox, navevši kao razlog poodmaklu dob 76-godišnje pjevačke zvijezde, njegovo narušeno zdravlje i potrebu za poštedom. Taj su nam razlog naveli i ljudi bliski gradskom Povjerenstvu za programe u Areni, rekavši nam da je za Iglesiasov koncert u pulskom amfiteatru sve bilo uredno prijavljen i dogovoren.

No, čudi da je sada na službenim stranicama pjevača, umjesto Pule, doduše 18. lipnja, kao novi koncert (doduše 18., a ne 22. lipnja) umetnut Iglesiasov nastup u Varšavi, čime pozivanje na zdravstvene razloge postaje – nevjerodostojno.

Zanimljivo je da je zadnjih dana, zajedno s Pulom, otpala i Atena, gdje je nastup Iglesiasa trebao biti 19. lipnja. Negdje je, bit će, pukla balkanska veza. Koncert u Lisabonu 29. lipnja i dalje je nepromijenjen na službenoj web stranici.

Varšava kao nova, možda i zamjenska pulska koncertna lokacija začudila je naše sugovornike iz agencije Outbox, obećavši da će nam vrlo brzo poslati službenu izjavu vanjskog organizatora Iglesiasove turneje, budući da je Outbox ovdje samo posrednička agencija.

Prije tjedan dana objavili smo vijest da će vječni šarmer i najprodavaniji latino pjevač na svijetu Julio Iglesias nastupiti 22. lipnja u pulskoj Areni, a što je slavni pjevač, uz ostale gradove na svjetskoj turneji, tada najavio na svojoj službenoj web stranici.

U međuvremenu nas je dosta čitatelja, među kojima najviše njegovih obožavateljica pitalo gdje se mogu kupiti ulaznice, budući da nisu našli nikakve konkretne informacije o prodaji ulaznica za glazbenika koji je u svojoj 50-godišnjoj karijeri snimio 80 albuma na 14 različitih jezika i primio više od 2 600 zlatnih i platinastih certifikata za prodaju svojih ploča.

Ovaj prijatelj Davora Šukera i svojedobno njegov nesuđeni poslovni partner na Puntiželi, prodao je oko 300 milijuna ploča diljem svijeta, a njegov album “Julio” (1983.) bio je prvi strani album izvan engleskog govornog područja koji je prodan u više od dva milijuna primjeraka u SAD-u i jedini strani album koji je dosegao dvostruku platinastu nakladu.

Ovaj Španjolac s nevjerojatnim glasom rođen je u Madridu 23. rujna 1943. godine. Obitelj njegova oca bila je iz Galicije, dok njegova majka, iz židovske obitelji, vuče porijeklo iz Andaluzije, Portorika i Kube.

Studirao je 1960-ih u Madridu pravo i bio golman u jednoj od momčadi Real Madrida, a nogometnu je karijeru morao prekinuti 1963. radi prometne nesreće. Liječnici su smatrali da neće više hodati, ali premda i danas prima terapiju, nakon tri godine potpuno se oporavio. Tijekom oporavka, da bi vježbao pokretljivost ruku, počinje svirati gitaru. Prema glazbenoj kompaniji Sony Music Entertainment, Iglesias je jedan od deset komercijalno najuspješnijih glazbenih umjetnika u povijesti.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest