Održan prijem 21. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

Sudionici studijskog putovanja 21. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili su danas Grad Pulu, a u prostorijama Komunalne palače sudionike  predvođene brigadirom Draganom Basićem, načelnikom Zapovjednog stožera škole, ujedno i voditeljem studijskog putovanja, primili su zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

Predstavivši ukratko posebnosti Pule, zamjenica gradonačelnika podsjetila je prisutne kako  se Pula iz jakog vojnog i industrijskog, pretvara u turistički i moderan europski grad, te kako su pojedini vojni objekti danas uspješno u službi institucija, civilnog društva i sugrađana.  Zamjenica je naglasila važnost stavljanja bivših vojnih objekata u funkciju o čemu već postoji dijalog s resornim Ministarstvima na dobrobit zajednice. Zahvalila se sudionicima Ratne škole što su posjetili Pulu i poželjela im ugodan boravak.
Pročelnik Matić nadovezao se gospodarskim i demografskim statistikama Grada, te su svi zajedno prošli neke od aktualnih tema ovog područja, složivši se kako Pula ima velik potencijal.

Ratna škola „Ban Josip Jelačićˮ ustrojena je odlukom predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika OSRH dr. Franje Tuđmana 25. lipnja 1998. kao najviša razina vojno-civilne izobrazbe u Hrvatskom vojnom učilištu.

Danas je Ratna škola „Ban Josip Jelačić” stožerno mjesto razmjene najviših vojnih i civilnih znanja, iskustava i vještina, ne samo iz Oružanih snaga Republike Hrvatske nego i šire.
Ratnu školu „Ban Josip Jelačić” do danas je završilo 275 polaznika. Iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske bio je 231 polaznik, iz Ministarstva unutarnjih poslova RH osam polaznika, tri polaznika iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, jedan polaznik iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje te 44 inozemna polaznika.
U tijeku je školovanje XXI. naraštaja Ratne škole,koji pohađa 13 polaznika od kojih je devet polaznika iz RH, dva polaznika iz Bosne i Hercegovine te po jedan polaznik iz oružanih snaga Makedonije i Crne Gore.

Pin It on Pinterest