U Poreču istarski ambalažeri ponudili svoje proizvode, a putničke agencije upoznale se o novim zakonskim obvezama s osiguranjem

U sklopu sajma Promohotel 2019, HGK – Županijska komora Pula kao jedan od pokrovitelja sajma organizirala je za svoje članstvo nekoliko stručnih događanja.

Jučer su u dvorani Žatika u Poreču održani poslovni susreti istarskih ambalažera, grafičara i korisnika njihovih usluga. Okupljene gospodarstvenike pozdravili su predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić i predsjednik Zajednice ambalažera pri HGK Enis Kancelir.

U uvodu je Kancelir predstavio aktivnosti Zajednice koja djeluje u HGK na nacionalnoj razini te istaknuo kako je industrija ambalaže u  Hrvatskoj u porastu i uspješno posluje. Ambalaža je ono što izdvaja i ističe proizvode među potrošačima, a u proizvodnji ambalaže, važna je zaštita brendova, te orijentiranost na nove tehnologije i iskorake u proizvodnji. Tako je npr. Istragrafika prva na tržištu predstavila Prokarton, odnosno pakiranje za ugostitelje brze prehrane.

Na panel-raspravi Luksuzni turizam u Istri – mit ili stvarnost, sudjelovala je Anamarija Pustijanac Vinković, predstavnica Strukovne grupe putničkih agencija ŽK Pula, koja je istaknula kako luksuzni turizam karakterizira mali broj gostiju koji ostvaruje značajne financijske rezultate. Takvi gosti traže dodatnu, personaliziranu uslugu i ponudu, pa se oko njih treba dodatno potruditi, a Istra ima mnogo toga za ponuditi u gastronomskom i kulturnom smislu.

Po završetku panela Nena Čižmek iz Croatia osiguranja d.d. održala je za tvrtke – članice Strukovne grupe putničkih agencija ŽK Pula radionicu pod nazivom Osiguranja u poslovanju turističkih agencija. Razgovaralo se o novim obavezama za agencije iz  EU Direktive o distribuciji osiguranja (IDD) te Zakonu o osiguranju.

Pin It on Pinterest