Predstavljen 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije

Danas, 22. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati u općinskoj vijećnici u Medulinu održana je tiskovna konferencija povodom predstavljanja programa 6. Regionalnog foruma obiteljskog smještaja Istarske županije koji će se održati u utorak 26. veljače 2019. godine u hotelu Park Plaza Belvedere, Medulin. Organizatori ovogodišnjeg Foruma su Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula i Općina Medulin.

Program su predstavili načelnik Općine Medulin Goran Buić, predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić, pročelnica Upravnog odjela za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Općine Medulin Barbara Floričić, i viša stručna suradnica Županijske komore Pula Ticiana Trošt Kožljan.

Načelnik Goran Buić izrazio je zadovoljstvo kako je upravo Općina Medulin domaćin i suorganizator ovogodišnjeg 6. Regionalnog foruma obiteljskog smještaja Istarske županije kao najturističkija Općina u Republici Hrvatskoj. Istaknuo je kako obiteljski smještaj u općini Medulin čini 33% ukupnog broja noćenja te je kao takav zaslužan za izniman razvitak turizma u našoj općini.

Predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić izrazila je zadovoljstvo što je Općina Medulin prihvatila biti domaćin ovogodišnjeg Foruma te je istaknula kako je upravo Općina Medulin prva općina koja je domaćin, obzirom da su do sada to bili samo gradovi.

Pri HGK djeluje Zajednica obiteljskog smještaja koja čini jedinu nacionalnu asocijaciju pružatelja usluga u obiteljskom smještaju, a koja pruža potporu malim poduzetnicima koji kroz svoju imovinu razvijaju turizam.

U organizaciji Foruma vrlo važnu ulogu imaju i partneri i sponzori, koji će za vrijeme trajanja Foruma održavati individualna savjetovanja putem kojih će pružatelji usluga u obiteljskom smještaju dobiti relevantne informacije.

Viša stručna suradnica Ticiana Trošt Kožljan predstavila je ovogodišnji program koji započinje u 11.30 sati registracijom sudionika, a završava u 16.40 sati. Program je kreiran na temelju iskazanog interesa i potreba članova Sekcije Zajednice obiteljskog smještaja ŽK Pula. Na Forumu će se obraditi aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku, a predstavit će se i primjeri dobre prakse u poslovanju obiteljskog smještaja i kanali prodaje smještajnih objekata. Sudjelovanje na 6. Regionalnom forumu obiteljskog smještaja Istarske županije besplatno je za sve sudionike uz obaveznu prijavu putem web stranice HGK.

Pročelnica Barbara Floričić pozvala je sve privatne iznajmljivače da se prijave na ovogodišnji Forum kako bi na vrijeme osigurali svoje sudjelovanje obzirom da je kapacitet sudionika ograničen. Također, pozvala je sve sudionike da nakon završetka Foruma ostanu na obilasku novoobnovljenog Malina na vitar.

Regionalni forum je skup pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Istarske županije i edukativnog je karaktera te pruža priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu, tržišnim trendovima te razmjenu iskustva među pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu.

Na ovogodišnji 6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije moguće se prijaviti putem poveznice: https://www.hgk.hr/fos

Pin It on Pinterest