Zaklada pokreće Akademiju razvoja lokalnih zajednica u ožujku

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva pokreće jedan poseban program edukacije vezano za razvoj lokalnih zajednica. U kontekstu razvoja lokalnih zajednica misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave a po pitanju osmišljavanja i provedbe različitih društvenih sadržaja i društvenih programa koji će doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.

Tražimo ljude koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, svjesni su mogućnosti koje postoje i žele nešto učiniti. Akademija razvoja lokalne zajednice osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene. Tražimo ljude koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama.

Edukacija će se održati od 8. do 10. ožujka u Puli, nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. A usmjerena je na poboljšanje osobnih, poslovnih i društvenih vještina sudionika.

Ciljna skupina polaznika:

Motivirane osobe s područja Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke ili Krapinsko-zagorske županije koje žele doprinijeti društvenim promjenama u svojoj lokalnoj zajednici, pokrećući društvene programe i projekte. Važno je da želite steći više praktičnih znanja i vještina potrebnih za aktivan doprinos zajednici u kojoj živite ali i za osobni rast i razvoj.

Moguće je sudjelovanje 1 osobe iz pojedine općine ili grada, a ukupno 3 osobe iz svake županije. Ukupno tražimo 15 osoba za sudjelovanje u ovom posebnom programu.

Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta na edukaciju, te troškovi boravka (noćenje i hrana).

Program edukacije podijeljen je u nekoliko tematskih područja a pokrivati će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. U provedbi programa uz stručnjake iz Zaklade, sudjelovati će i vanjski suradnici.  Po završetku programa (edukativnog i provedbenog), svi sudionici koji su uspješno završili program dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

Prijavnica je dostupna OVDJE, napišite nam zašto ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom programu.

Rok za prijavu je 28. veljače 2019. godine.

Sve dodatne informacije i pojašnjenja možete dobiti upitom na zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili pozivom na broj 212-938.


Pin It on Pinterest