Pula Marathon: Novo izdanje popularne rekreativne utrke na pulskim ulicama

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeno je 5. izdanje popularne utrke Pulske Xice koja će se od ove godine u rujnu održati pod novim nazivom – Pula Marathon. Velika novina ove sve popularnije utrke je da će se trkači, osim u utrkama od 5 i 10 kilometara, nadmetati u novim disciplinama, i to u maratonu (42 kilometara) i u polumaratonu (21 kilometar).

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što će utrka i ove godine okupiti velik broj rekreativaca. „Ovo je izvrsna stvar za Pulu prvenstveno zbog promocije zdravog načina života jer vidimo koliko su sport i rekreacija sve zastupljeniji u svijetu  pa tako i kod nas. S druge strane, manifestacija će svakako biti i dodatni motiv dolaska u naš grad jer nam je upravo cilj maksimalno produžiti turističku sezonu. Želimo da ova manifestacija postane tradicija i novi motiv dolaska u naš grad, a sport je odlična promocija Pule i naše bogate kulturne baštine“, istaknuo je gradonačelnik Miletić.

Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj dodala je kako će se utrka Pula Marathon održati istog vikenda kad i festival svjetlosti Visualia, i to od20. do 22. rujna te kako će se rekreativac koji dođe u Pulu moći zasigurno dobro provesti i zabaviti.

Više o samoj utrci govorili su organizatori utrke, Erik Lukšić ispred udruge ISTRun i Robert Franjković u ime Run&Trek koji su kazali kako je u petak 20. rujna u 15 sati predviđeno podizanje startnih brojeva uz expo partnera utrke na Giardinima, a start utrke na 5 i 10 kilometara je u subotu 21. rujna u Areni u 20,30, a od 21 sat održati će se i party uz proglašenje dobitnika.

U nedjelju 22. rujna u 9 sati započet će maraton, polumaraton, štafeta 3×7 kilometara i dječja utrka. „Start je ispred pulske Arene, trče se dva kruga i to po rivi prema Muzilu, autokampu Stoja i obilaznicom natrag prema Areni i nakon drugog kruga ove trase, cilj je u Areni“, kazao je Franjković.

U ime pokrovitelja, članica uprave Arena Hospitality grupe Manuela Kraljević i direktor Unilinea d.o.o. Boris Žgomba istaknuli su kako su ponosni pokrovitelji manifestacije za koju se nadaju da će zaživjeti i biti dio buduće turističke ponude grada.

Organizatori Pula Marathona suISTRun, Udruga kineziologa Pula i Run&trek, pokrovitelji Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule, Arena Hospitality Group, Uniline d.o.o.Sve informacije o događaju bit će dostupne na internet stranicama www.pulamarathon.comod 1. ožujka 2019.godine.

Pin It on Pinterest