Obilježen Dan ružičastih majica

Policijska uprava istarska i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pule i ove su godine obilježili Dan ružičastih majica na prigodan način, trkačkom utrkom pod nazivom ”Trkom protiv nasilja”. Male sudionike prigodno su pozdravili istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić i načelnik PU istarske Alen Klabot, dok su se akciji priključili i predsjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule Elena Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović i načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukušić.

Gradonačelnik Boris Miletić pozdravio je okupljene mališane te je jasno poručio kako u  gradu Puli nema mjesta nikakvoj vrsti nasilja. „ Pomažimo jedni drugima i budimo si velika i snažna podrška i potpora. Samo zajedno, sama zajednica može spriječiti nasilje i siguran sam da ćemo tim putem svi zajedno živjeti u još ljepšoj Puli..“ – poručio je gradonačelnik Boris Miletić.

Župan Istarske županije Valter Flego zahvalio se svima koji su se odazvali ovoj vrijednoj akciji koja šalje poruku ljubavi i školskoj kolegijalnosti

Načelnik Policijske uprave Alen Kabolt poručio je kako se nasilje mora prepoznati na vrijeme i kako se nasilje uvijek mora spriječiti.

Policijski službenici iz svih policijskih postaja u Istri, učenici petih razreda osnovnih škola s pulskog područja protrčali su centrom grada, noseći ružičaste majice, a umjesto startnih brojeva, na majicama su imali poruke protiv nasilja. Poruke protiv nasilja učenici su izradili u školi, zajedno sa svojim profesorima, koji su im održali i prigodna predavanja o problematici vršnjačkog nasilja.

U Hrvatskoj se, šestu godinu za redom, posljednje srijede u veljači, obilježava Dan ružičastih majica. Ideja o obilježavanju Dana protiv vršnjačkog nasilja pojavila se 2007. u Kanadi, u cilju povećanja svijesti građana o ovome problemu.  Naime, dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja. U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice.

fotogalerija na linku: https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1920136498098423&__xts__%5B0%5D=68.ARAP8dkFPgwfTUQP7uhCzzqJMzddwMF2KDpxXLNB1KWE4psk99BQcgmMvRlEkgD7Gd74GB_WDgUqJoEHmrf2AV8g5eJeQ43uEGMeGoRJ9NqKvoZUS2krkpvbM0PpH-QPTCGyxeraE5JPxA2jx6AF0XT_T3RIfQBKE3eBVzGddU85eiG5_Tnyy3zNxkjm_S0irG3p9QA6MC4bQMtqedKN2Qwt7NtB8k0k-zovoHlGAfnuHTXvqQUDI_1QChJzaGxtKMTEhz6oxHzhkV1qW48XaDGG6YWGHIgvJi8KWfoM6IFKt3EOhxM00l1yeEdTVtmn4NwPlYB-uMdF_hcIfOeb5p8vZIBx8WPv8NuaCQE5SKVXyCEhb0dBwwV420H7WFa9-EGfEdXUmVJaNa9XQBDwG4ZiC3fpozuZmHpTjG91EyOZQKJtRhi78FwaQZLETrAw4AzOT9N_-JnYqpC7y1dJ&__tn__=-UC-R

Pin It on Pinterest