Župan Flego: Potencijal vidimo u zdravstvenom turizmu

Delegacija Istarske županije na čelu sa županom Valterom Flegom jučer je posjetila Krapinsko-zagorsku županiju, a glavna tema posjeta bila je suradnja na području zdravstvenog turizma. Delegacija Istarske županije posjet je započela obilaskom Specijalne bolnice Sv. Katarina te Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, u pratnji krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara i potpredsjednika Hrvatskog sabora Siniše Hajdaš Dončića te ravnatelja OB Zabok Tihomira Vančine i predsjednika Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, dr. Dragana Primorca.

Kako je tom prilikom naglasio župan Flego Istra je najpropulzivnija hrvatska turistička regija u kojoj se ostvaruje jedna trećina ukupnog prometa od turizma u Hrvatskoj. „Međutim, Istra ima još potencijala, a jedan od njih vidimo u zdravstvenom turizmu i to je smjer u kojem želimo ići te iskoristiti europske fondove koji su nam na raspolaganju. Na tom području imamo prostora i za suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom te smo razgovarali o našoj Bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ Rovinj, koja želi proširiti svoje usluge na kardiovaskularnu rehabilitaciju, kao i o razmjeni liječnika i općenito primjera dobre prakse naših bolnica“, istaknuo je župan Flego dodajući i kako je cilj da Opća bolnica Pula preraste u kliniku te da se u Puli otvori Medicinski fakultet.

„Sada nam predstoje novi iskoraci. Zajednički moramo utjecati na državu kako bi se ostvarili zakonski preduvjeti koji će omogućiti cijeli niz novih investicija u zdravstvenom turizmu. Imamo vrlo konkretne inicijative i smjernice, a naša je želja sutra konkurirati Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i drugim zemljama koje su u tome ispred nas. Najvažnije je omogućiti tržišno poslovanje zdravstvenih ustanova, kao i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, što bi ujedno bio dodatni motiv dolaska gostiju u Hrvatsku i naše zdravstvene ustanove“.

Uslijedio je obilazak Energetskog centra Bračak, u kojem je smještena Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, te gradilišta Poslovno-tehnološkog inkubatora u poslovnoj zoni u Krapini, što je bilo prilika da se župan Flego osvrne na istarske poduzetničke i tehnološke inkubatore, kao i projekt umrežavanja poduzetnika na području Istarske županije.

Boravak u Krapinsko-zagorskoj županiji završen je obilaskom još jedne zdravstvene ustanove, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Župan Flego posjet je ocijenio konstruktivnim za daljnju suradnju dviju županija, a podsjetio je i kako je Istarska županija sudjelovala na 25. Zagorskom gospodarskom zboru 2017. godine, u Krapini, dok je lani u Puli ugošćena manifestacija „100% Zagorsko“.

Pin It on Pinterest