Program INK u ožujku

Za mjesec ožujak, INK Pula je pripremio sljedeći kazališni program. Od predstava izdvajamo ”Nora – trenutak pobune”, ”Eva Braun”, ”Sve o ženama”, stand up Željka Pervana, reprize predstava INK Mistero Buffo, Ljetopis i Djevojačka večer te lutkarsku predstavu za djecu Wanda Lavanda.  

02. Ožujak u 20 sati: Nora – trenutak pobune

Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica tek primljena na plaću upravo zato da bi zaigrala Noru, i njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda. Tijekom proba se otkrivaju radnja i važnost Ibsenove Nore, ali i odnosi redatelja i glumaca. Paralelno s nerazumijevanjem Nore i njezinog muža pratimo nerazumijevanje glumaca i redatelja. Situacije se izmjenjuju od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Pitanje je tko će popustiti kako bi predstava zaživjela – i hoće li itko?

GLUMAČKA PODJELA:
HRVOJE, glumac koji u predstavi igra Torvalda: Zijad Gračić
ORHIDEJA, glumica koja u predstavi igra Noru Helmer: Jelena Hadži-Manev
DRAŽEN, redatelj: Mladen Kovačić

08. ožujak u 20 sati: Stand-up komedija Željka Pervana „Na komadiću Europe“

11. ožujak u 20 sati: Djevojačka večer

Zabavna i duhovita priča pripovijeda o nezaboravnoj djevojačkoj zabavi, Djevojačkoj večeri prije svadbe, u noćnom klubu s muškim striptizom. Naime, teta Iva je svojoj nećakinji Jani koja se sutradan udaje odlučila prirediti posebno iznenađenje za posljednju večer njezina izvanbračnoga života – odvesti je, zajedno sa sestrom i najboljom prijateljicom, u klub s muškim striptizom.

Likovi:

TONI – Valter Roša
ROBI – Marko Braić
DARIO – Rade Radolović
FILIP – Luka Mihovilović

TETA IVA – Violeta Tomić/Nataša KLIČKOVIĆ
NIKOLINA – Mia Krajcar
SARA – Lana Gojak
JANA – Helena Minić Matanić/Lara Živolić

15. ožujak u 20 sati: Eva Braun

Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. “Ona je samo željela malo sreće!”

Igra: Daria Lorenci Flatz

18. ožujak u 20 sati: Ljetopis – Obilježavanje 70 godina INK

20. ožujak u 18 sati: Wanda Lavanda (lutkarska predstava)

Glavni lik ove priče je ovčica Wanda koja se zbog svoje šarene vune ističe među ostalim životinjama i svojim neobičnim izgledom odstupa od svoje okoline te svojih prijatelja. Iako je njezina posebnost izdvaja od livade na kojoj živi, s vremenom počinje shvaćati da to nije njezina mana već prednost. Ovo je priča o toleranciji i uvažavanju različitosti koja će djeci od najranije dobi pomoći naučiti važnost prihvaćanja drugačijih od sebe. Rijeka i kvarnersko područje su, između ostaloga, poznati po svojim tolerantnim svjetonazorima koje treba njegovati i uvijek graditi, a s obzirom da predstava nastaje prema predlošku istoimene slikovnice koja svoj vizualni identitet bazira na prirodnim materijalima tj. filcanoj ovčjoj vuni te mirisnoj lavandi, „Wanda Lavanda“ u sebi objedinjuje suvremeni i aktualni sadržaj te tradicionalna obilježja Mediterana.

Izvode Petra Šarac, Zlatko Vicić i Vanja Jovanović.

22. ožujak u 20 sati: GLI IMBIANCHINI NON HANNO RICORDI / PITURI NEMAJU SJEĆANJA

Ova jednočinka Darija Foa, briljantna je komedija, a sastoji se od živahnih i vrlo komičnih šala koje se izmjenjuju u rastućem ritmu. Glavni likovi u ovoj predstavi su dva majstora koji dolaze kao pituri kod jedne gospođe. Tužna udovica pretvorila je pokojnog muža u lutka, te živi u kući s još tri gospođe sumnjivog zanimanja. Iznenadni preokreti, klasični gegovi i situacije koje dovode do ekstrema nadrealizma izmamit će osmijeh i na najtmurnijim licima.

Interpreti/Glumci:
Vedova / Udovica: Ivna Bruck
Imbianchino / Pitur: Giuseppe Nicodemo
Capo / Šef: Mirko Soldano
Signore / Gospodin: Anton Plešić
Anna: Serena Ferraiuolo
Diana: Sabina Salamon
Sonia: Leonora Surian Popov
(Manichino) Giorgio /Lutak: Andrea Tich

23. ožujak u 20 sati: Sve o ženama

Gavranova komedija “Sve o ženama” najizvođeniji je Gavranov kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea…Provjerite što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama, u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča, uz pomoć atraktivnih glumačkih transformacija vodeći vas prema neodoljivoj kazališnoj čaroliji. Pred vama su tri sjajne glumice u dinamičnoj, zabavnoj i dirljivoj priči koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Glume: Lana Gojak, Kristina Krepela, Mirela Videk Hranjec/Katarina Arbanas

27. ožujak u 20 sati: Mistero Buffo

MISTERO BUFFO, zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969.g. no i danas je vrlo aktualna. Temelji se na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. giullara, odnosno, lakrdijaša.
Svoje teme uglavnom pronalaze u subverzivnom, alternativnom, čitanju biblijskih tema.

Igra: Valter Roša

28., 29. i 30. ožujak u 20 sati: Dani muzičke akademije u Puli

Pin It on Pinterest