Župan Flego i gradonačelnik Miletić složni: “Jedino suradnjom i dogovorom moguće je sačuvati Uljanik”

Povodom situacije u pulskom brodogradilištu Uljanik, pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego zajednički potpisuju priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti:

„Nakon što su gotovo prije mjesec dana na zajedničkoj sjednici Uprava i Nadzorni odbor Uljanika donijeli odluku o odabiru novog strateškog partnera, činilo se da je nekakvo rješenje na vidiku.

Međutim, kako vrijeme odmiče i bližimo se trenutku kad bi resorne institucije trebale donijeti konkretnu odluku o budućnosti Uljanika, primjećuje se sve više nesuglasica i razilaženja u stavovima između ključnih aktera – Vlade Republike Hrvatske i novog strateškog partnera.

Zato ovim putem apeliramo na sve uključene aktere da surađuju, da djeluju zajedno i da pokušaju naći rješenje. Agonija traje predugo, strpljenje je odavno potrošeno, a neizvjesnost je postala nepodnošljiva. Disonantni tonovi između Vlade i strateškog partnera posljednje je što itko želi čuti. Nemojte dozvoliti da podjele miniraju budućnost Uljanika. Zato apeliramo na obje strane da nastave razgovore i da se fokusiraju na kompromis i dogovor.

Ako postoji trenutak u kojem trebamo biti ujedinjeni, onda je to ovaj. Ostavimo po strani razlike i neslaganja. Jedino suradnja i dogovor mogu sačuvati Uljanik i okončati agoniju radnika i njihovih obitelji. Neka to svima bude prioritet!“

Pin It on Pinterest