Zahvaljujući e-Vrtiću proces upisa djece znatno je jednostavniji i transparentniji

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović i suradnicima, primila je danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Ministarstva uprave Republike Hrvatske i CARNET-a koji su posjetili Grad Pulu kako bi se dodatno upoznali s procesom elektroničkog upisa djece u dječje vrtiće kojeg Pula koristi već dugi niz godina.

Zamjenica je istaknula kako Grad Pula ima dugogodišnje iskustvo u digitalizaciji poslovnih procesa dječjih vrtića na vlastitoj informatičkoj platformi koja se razvijala u fazama tijekom nekoliko godina. „Grad Pula osnivač je tri dječja vrtića i sufinancira rad 22 privatna vrtića. Sam početak procesa objedinjenih upisa u vrtiće na početku je bio veoma izazovan, no danas zahvaljujući sustavnom radu na tome, imamo postupak upisa koji je znatno jednostavniji i transparentniji, a roditeljima su sniženi troškovi upisa. Prvi smo grad u Hrvatskoj koji je svoj informacijski sustav povezao sa sustavom Ministarstva unutrašnjih poslova. Na taj način  omogućeno je automatsko i besplatno provjeravanje OIB-a i podataka o prebivalištu djece i roditelja“, kazala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Voditelj Službe za e-Hrvatsku Ministarstva Uprave Igor Ljubi istaknuo je kako je proces upisa u vrtiće kojeg Pula provodi pozitivan primjer u Hrvatskoj te kako su Ministarstvo uprave i CARNET do sad obišli nekoliko jedinica lokalne samouprave, u kojima je kroz razgovore s osnivačima dječjih vrtića potvrđen velik interes za razvojem aplikacije za upise u dječje vrtiće pri čemu će iskustva Pule biti iznimno dragocjena.

Pin It on Pinterest