HUMANITARNA AKCIJA “NADA ZA OSMIJEH”

Nakon objave u medijima ispovijesti hrabre majke Elize Ucović, koja je javno tražila pomoć da se njenoj trogodišnjoj kćerci Nadiji koja boluje od Battenove bolesti odobri neophodni lijek koji košta 600.000 dolara godišnje, pulska javnost se udružila i odlučila pomoći ovoj obitelji u borbi protiv opake bolesti.

Da bi im barem donekle olakšali i pomogli u pokrivanju brojnih troškova, pokrenuta je humanitarna akcija «Nada za osmijeh» u sklopu koje će se održati niz manifestacija čiji prihod je u potpunosti namijenjen za pomoć obitelji Ucović, a na nekoliko mjesta u Puli postavljene su kutije za dobrovoljne priloge – one se nalaze u Rock Caffeu, Old Friends Clubu, Klubu Kotač, Rock baru Mimoza, Gym Pro, caffe baru Bass, Frizerski studio Morena, Kavana Corso, Sanja Beauty Room i caffe baru Old City.

Također, svi koji žele mogu svoj prilog uplatiti na račun otvoren isključivo samo za akciju «Nada za osmijeh», u PBZ banci, IBAN HR47 2340 0091 5109 9234 2, a iz inozemstva uplate se mogu vršiti na SWIFT CODE: PBZGHR2X

Nositelji humanitarne akcije su FB Puljani Humanitarci, a u organizaciji sudjeluju: grupa CherryBombz, Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, Grad Pula, Rock Caffe Pula, NK Istra 1961, Udruga MedulinArt te članice Humanitarne mreže Grada Pule – Udruga Sv. Vinko Paulski, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Naš san njihov osmijeh i FB Puljani humanitarci.

Akcija je odobrena od strane Ureda državne uprave Istarske županije, te joj je dodijeljena oznaka “USI”

Klasa: UP/I-550-01/19-01/11

URBROJ: 2163-04-03/4-19-4


U sklopu humanitarne akcije «Nada za osmijeh» održat će se sljedeće manifestacije:

  • 8. ožujka – Klub Uljanik – Humanitarni koncert «Nada za osmijeh» – Nastupaju: Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, The Mimics, Edi East Trance Blues, Grupa 052, Žbru-fa-do-re-mi i CherryBombz
  • 10. ožujka – Dom Sportova Mate Parlov – Humanitarni malonogometni turnir 2. HMNL Zapad II; Kadeti: Futsal Pula – Otočac 13 h / Juniori: Futsal Pula – Otočac 14 h / 2. HMNL zapad; Seniori: Futsal Pula – Zagreb 92 17 h
  • 17. ožujka – Dom sportova Mate Parlov – Humanitarni odbojkaški turnir
  • 2. travnja – Istarsko narodno kazalište – Todorov Humanitarni Antistand Up
  • 11. svibnja – Pula pjeva – Istarsko narodno kazalište

U sklopu humanitarne akcije «Nada za osmijeh» održat će se još jedan malonogometni turnir u travnju te radionica udruge MedulinArt, a točni datumi održavanja objavit će se naknadno.

PRIHOD OD PRODAJE ULAZNICA SA SVIH NAVEDENIH MANIFESTACIJA NAMIJENJEN JE ZA POMOĆ OBITELJI UCOVIĆ.

Također, pozivamo sve one koji organiziraju manifestacije i žele se uključiti u ovu humanitarnu akciju, da nam se jave!

Više informacija o svemu može se naći na službenoj Facebook stranici humanitarne akcije «Nada za osmijeh»: https://www.facebook.com/nadazaosmijeh/

Humanitarni koncert “Nada za osmijeh” za pomoć obitelji Ucović

U Klubu Uljanik u petak, 8. ožujka, s početkom točno u 20 sati održat će se humanitarni koncert “Nada za osmijeh” za pomoć obitelji Ucović, čija trogodišnja kćer Nadija boluje od Battenove bolesti.

ULAZ NA KONCERT JE VAŠ DOBROVOLJNI PRILOG KOJI MOŽETE UBACITI U POSEBNE KUTIJE S OZNAKOM HUMANITARNE AKCIJE “NADA ZA OSMIJEH” – što znači, svatko može sudjelovati s iznosom kojim može i želi doprinijeti ovoj akciji. Sav prihod prikupljen na koncertu namijenjen je za pomoć obitelji Ucović.

Koncert počinje točno u 20 sati. Klub Uljanik je odmah podržao organizaciju humanitarnog koncerta, a brojni glazbenici odazvali su se da svojim nastupom pomognu ovu humanitarnu akciju.

Nastupaju:

Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula

The Mimics

Grupa 052

Edi East Trance Blues

The Žbru-fa-do-re-mi

CherryBombz

Satnica nastupa:

20 – 20.45 h – Čarobna frula

21.00 – 21.30 h – The Mimics

21.40 – 22.10 h – Grupa 052

22.20 – 22,50  The Žbru-fa-do-re-mi

23 – 23.30 h – Edi East Trance Blues

23.40 h – CherryBombz

O izvođačima:

Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula predstavit će se na koncertu u Uljaniku s 30-ak polaznika. Ovaj Studio glazbene kreativnosti je neprofitna udruga koja za cilj ima promicanje glazbene kulture, te od  2005. godine podučavaju mlade sviranju i pjevanju a najupornije spremaju za glazbenu karijeru. Osim edukacijom, koju godišnje pohađa stotinjak mladih glazbenika, Čarobna frula se bavi i organizacijom te  organizira Rock Camp Pula te u suradnji s Gradom Pula realizira festival Pula pjeva.

Na koncertu u Uljaniku priredit će premijeru – otpjevat će pjesmu “Nada za osmijeh” koja je i službena pjesma humanitarne akcije. Tekst pjesme napisala Nataša Buršić Krajcar, dok glazbu potpisuje Tatiana Giorgi a sve je snimio i odsvirao Mauro Giorgi a otpjevali su mladi pjevači, polaznici Čarobne frule.

The Mimics je mladi pulski band srednjoškolskog uzrasta. Većina članova ovog banda upoznali su se u SGK Čarobna frula gdje su učili svirati i pjevati. Osnovani su prošle godine za potrebe live svirke u organizaciji Gimnazije.

Edi East Trance Blues novi je sastav legendarnog “Gustafa” Edija Maružina, glazbenika, multiinstrumentaliste i tekstopisca koji će uskoro zabilježiti četiri aktivna desetljeća na glazbenoj sceni. Kako sami kažu, grupa pripada obitelji Gustafi, koketira s trance i neo bluesom, istarskom kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom. Djeluje kao duo, trio, a za fešte i kao kvartet. Iako su relativno «friško» osnovani, ovaj  sastav itekako je tražen na brojnim koncertnim pozornicama diljem zemlje i šire – pa će tako, između ostalog, nastupiti i na Inmusic festivalu u lipnju u Zagrebu.

Također, grupa je snimila i album, a zašto baš blues, pojasnio je Edi Maružin u jednom intervjuu u Glasu Istre: «Blues je bio prvi glazbeni izričaj od kojeg mi se koža naježila. I to kad?! Kad si u najosjetljivijim godinama, tamo negdje 1972. Potpuno me obuzela ne verzija Delta bluesa nego njegova još oporija North Mississippi Hill Country Blues opcija. Sada sam s jednom od grana Gustafa, EETB-om na bluesu, a tu je i album s deset pjesama – “Sumpor”, kaže Maružin.

Grupa 052 započela je s radom početkom 1986. i riječ je o svojevrsnom nastavku karijere Nenada Todorovića koji je od 1979 . – 1981. bio aktivan u bendu Plakati, jednome od ranijih pulskih punk sastava. Za razliku od Plakata, 052 je donio drugačije glazbene svjetonazore, te Nenada prikazao kao ozbiljnog autora i vokalnog frontmena. 1989. godine, s pjesmom «Nek ti vrijeme ide», po izboru slušatelja, 052 dospijeva na prvo mjesto u to vrijeme iznimno popularne glazbene emisije Radio Zagreba – „Demo X“ gdje ostaje duže vrijeme, te iste godine nastupa ne velikom festivalu u organizaciji istoimene emisije. Grupa je uspješno radila do 1990. kada dolazi do gašenja prvog razdoblja benda. Osjetivši gušt za nastavkom bavljenja glazbom, krajem 2003., 052 ponovno započinje s radom te u međuvremenu zauzima čvrsto mjesto na sceni. 052 predstavlja i izvodi rock s pulskim atributima u najboljem izdanju, tako da vas ma ovom koncertu očekujte presjek karijere uz njihove poznate hitove kao što su; „052“, „Mašta“, „Lažni heroj“, „Nemoj stati“, „Duracell“, „Nek ti vrijeme ide“, „Djevojčica“, „Brod“, „Novi dan“ i dr. Uz dosadašnje demo snimke urađene u studiju Radio Koper, Partyzan, HRT – Radio Pula i vlastitoj produkciji, grupa 052 skladala je i snimila stvar „Demoni“ posvećenu navijačima nogometnog kluba Istra 1961. Grupa 052 danas djeluje u sastavu: Nenad Todorović – vokal, Valter Ostović – gitara, Igor Valenik – gitara, Denis Vitasović – bas i Alex Vicel – bubanj.

The Žbru-fa-do-re-mi jesu posebno za ovu priliku okupljena, krnja postava, kultnog pulskog benda Electrical Žbrufadors. Ljuna je morao na put, ali zato ostatak ekipe priprema opaki glazbeni paket prepun žestokih izdistorziranih rifova, zaraznih ritmova i virtuoznih basističkih dionica. Članovi sastava The Žbru-fa-do-re-mi nisu htjeli puno otkrivati – no sigurno je da je njihov nastup u Uljaniku 8. ožujka jedinstvena koncertna poslastica koju bi bilo šteta propustiti.

CherryBombz je pulski rock cover sastav osnovan 2. prosinca 2012. godine, a članovi ovog pulskog sastava su pjevačica i basistica Tea Tidić, gitarist Saša Mihael Ristić i bubnjar Ranko Matošević. Riječ je o glazbenicima koji iza sebe imaju više od desetljeća iskustva svirke u raznim bendovima – Tea Tidić u VIS The Thunderbirds, Junkers5, Leukkeemiaa, Supernaut, Ostaci zvuka, Vervet, Rock Queens, Frank Get i drugima; Saša Mihael Ristić u Aeon i Blackline a Ranko Matošević u Rock Yu Band, Preludium i Rock Line.

Od osnivanja, CherryBombz su nastupali u brojnim klubovima i na raznim open air manifestacijama u Hrvatskoj i Sloveniji, a sviraju, kako kažu članovi benda, sve ono što im se sviđa. Tako se na njihovom repertoaru nalaze obrade pjesama rock, punk, metal i ex-yu sastava – grupa poput Iron Maiden, Ramones, Whitesnake, Motorhead, AC/DC, Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep, Partibrejkers, Atomsko sklonište, KUD Idijoti, Majke… Ime grupe je preuzeto po istoimenoj pjesmi sastava The Runaways.

Photo: Dejan Štifanić, Glas Istre

Pin It on Pinterest