IDS darivao cvijeće diljem cijele Istre povodom Međunarodnog dana žena

PULA – Prigodnim dijeljenjem cvijeća diljem istarskih gradova, Istarski demokratski sabor danas je obilježio Međunarodni Dan žena – 8. mart.

Potpredsjednik IDS-a i istarski župan Valter Flego čestitao je svim pripadnicama ljepšeg spola Međunarodni dan žena uz poruku da o položaju žena u društvu nije dovoljno ukazati jednom godišnje, već da je potrebno o tome govoriti i raditi tijekom cijele godine.   

– Ženama je definitivno teže od muškaraca. U usklađivanju privatnog i poslovnog života treba im, kao što radimo u istarskim općinama, gradovima te u Županiji pomoći s konkretnim subvencijama te ostalim oblicima pomoći kako bi ženama olakšali život.

U Istri ćemo nastaviti s našom borbom za jednaka prava, jednaku zastupljenost na rukovodećim pozicijama ili društvenom životu. Jako dobro znamo koliko je važno poticati žensko poduzetništvo te imati nultu stopu tolerancije na nasilje nad ženama i u obitelji općenito.

Predsjednik IDS-a Pule Robert Cvek dodao je da obaveza svih iskazati ženama poštovanje i ljubav tijekom cijele godine.  Podsjetio je da se žene svakodnevno susreću s problemima potplaćenosti i nejednakosti plaća. – Vjerujem da konstantnim isticanjem tih problema i zalaganjem za njihovo rješenje što na državnoj razini što kroz naše programe u Gradu i u Županiji, možemo postići da žene dostignu položaj koji im pripada – u potpunoj ravnopravnosti s muškarcima!

Uz Pulu, cvijeće se dijelilo i u Rovinju, Poreču, Umagu, Novigradu, Pazinu, Buzetu, Labinu, Vodnjanu, Rijeci, Opatiji i Bujama. Predstavnici IDS-a podijelili su gotovo 10.000 jaglaca te su tim simboličnim darivanjem željeli još jednom skrenuti pozornost na položaj žena u našem društvu.


Pin It on Pinterest