Istarske poduzetnice i poslovne žene sudjelovale na konferenciji o ženskom poduzetništvu u Dubrovniku

U Dubrovniku je 7. i 8. ožujka održana dvodnevna konferencija o ženskom poduzetništvu Okreni ploču koju su organizirali Hrvatska udruga poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i HGK – Županijska komora Dubrovnik.

Uz potporu HGK – Županijske komore Pula, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug – Ogranak Istra organizirala je zajednički odlazak i sudjelovanje istarskih poduzetnica i poslovnih žena na konferenciji. Delegaciju su predvodile predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug Gordana Restović i predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Pozdravljajući sudionike konferencije Gordana Restović predsjednica udruge Krug, naglasila je suradnju Hrvatske gospodarske komore i Udruge Krug, koja je rezultirala konferencijom u Dubrovniku te istaknula kako se uspjeh članica udruge Krug ne mjeri samo na lokalnoj, već i na nacionalnoj razini, gdje su do sad nagrađene dvije poduzetnice iz Dubrovnika.

U sklopu konferencije održana su tri panela – Zašto u poduzetništvo?; U korak s novim vremenom – digitalni korak te Poduzetnica na svom i po svom. Danijela Kasumović-Maružin iz pulske tvrtke Punkt d.o.o. predstavila je primjer poslovanja društvenog poduzetništva na području ugostiteljstva i poljoprivrede kao dio panela Poduzetnica na svom i po svom. Tvrtka Punkt zapošljava teže zapošljive osobe, posebice osobe s invaliditetom. Zbog postignutih rezultata rada, vlasnicu i osnivačicu tvrtke Danijelu Kasumović-Maružin Udruga Krug proglasila je 2018. godine socijalnom poduzetnicom godine. Pritom je bilo potrebno zadovoljiti više nematerijalnih pokazatelja vezanih uz društvene vrijednosti koje su od interesa za cijelu zajednicu, a u konkurenciji su bile poduzetnice iz cijele Hrvatske.

Istarske poduzetnice i poslovne žene po završetku konferencije susrele su se u Šibeniku s članicama Šibenskog ogranka Kruga, a susretu su nazočili predstavnici Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, HGK – ŽK Šibenik i drugih institucija.

Pin It on Pinterest