1. kolo prvenstva Hrvatske školovanih pasa

  1. kolo prvenstva Hrvatske školovanih pasa održat će se od 15. do 17. ožujka u kampu Canis Optimus blizu Fažane

Od 15. do 17. ožujka 2019. godine održat će se 1. kolo Prvenstva Hrvatske školovanih pasa na lokaciji i terenima kampa Podružnice kluba Canis Optimus iz Pule. Nakon vrlo uspješno organiziranog prošlogodišnjeg događaja, i ove je godine organizator Istarski klub HUŠRK – podružnica Canis Optimus iz Pule.

Natjecanje se održava prema međunarodnom FCI IGP programu (Internationale Gebrauchshunde Prufungsordnung/International Utility Dogs Regulations) i programu Hrvatskog kinološkog saveza, Povjerenstva za športsku radnu kinologiju. U ovom natjecanju vodiči sa psima se natječu u jednoj od nekoliko postojećih/propisanih programa (poslušnost, traganje, napad i obrana ili samo neka od navedenih disciplina, prema izboru vodiča) s ciljem postizanja što većeg broja bodova. Ostvareni rezultati na ovogodišnjem 1. i 2. kolu prvenstva Hrvatske omogućit će najboljim natjecateljima i njihovim psima ulazak u reprezentaciju Hrvatske te mogućnost nastupa na FCI svjetskom prvenstvu svih pasmina pasa koje se održava u mjesecu rujnu ove godine. To je velika čast i kruna rezultata i rada za svakog najtecatelja. 

Na ovogodišnjoj sportsko-kinološkoj manifestaciji očekuje se više od 25 natjecatelja iz cijele Hrvatske te šire regije, a sudjelovat će i sudci te markiranti iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Program manifestacije:

15.03.  – službeni treninzi, okupljanje svih natjecatelja i organizatora u ugostiteljskom objektu u Štinjanu uz izvlačenje startnih brojeva i zajedničku večeru,

16.03. – u ranim jutarnjim satima početak natjecanja u disciplini A trag, a zatim u popodnevnim satima u kampu organiziramo službeni trening kao i licenciranje markiranata gdje očekujemo licenciranje najmanje 3 Hrvatska markiranta koji će markirati na Svjetskom prvenstvu francuskih pasmina koje će se održati u mjesecu travnju ove godine u Zadru, kao i našeg člana Nikole Gečeka koji će markirati utakmicu (disciplinu C napad) slijedećeg dana.

17.03. – u ranim jutarnjim satima okupljanje natjecatelja, organizatora, gostiju i gledatelja u kampu Canis Optimus i početak natjecanja po disciplinama B poslušnost i C napad, pauza za ručak, te proglašenje pobjednika po disciplinama.

Vrlo je važno istaknuti važnost manifestacije kako za Hrvatski kinološki savez, tako i za sve one koji žive sportsko-radnu kinologiju. Upravo zbog toga će ovom prigodom nastupiti i članovi istarskog kluba, i to: Peter Maša i Nada Zatković Šestak, oboje po najvišim programima IGP-3 te Nikola Geček na utakmici u ulozi markiranta u disciplini C napad. 

Manifestacija je međunarodnog karaktera i okupit će sudce, tragopolagače, markiranate, ali i brojne građane, zaljubljenike u ovaj sport i pse. Bit će to idealna prilika da se sportsko-radna kinologija približi široj publici.  

Za sva dodatna pitanja možete nazvati gospodina Nikolu Gečeka na

broj mobitela 098/161-4361.

Pin It on Pinterest