Župan Flego: „Ne damo „Istarski“!“

Istarski župan Valter Flego oštro je reagirao na najavu o mogućem iseljenju Kluba studenata Istre „Mate Balota“ iz prostora kojeg koriste u centru Zagrebu.

„Ovim putem, kao istarski župan, iskazujem punu podršku Klubu studenata Istre “Mate Balota” u Zagrebu, kojeg država želi izbaciti iz prostora u kojem aktivno djeluje preko 50 godina. Klub je na istoj adresi od 1966. i godinama je kultno mjesto okupljanja ne samo Istrijana već i svih studenata u Zagrebu. U njemu su održana brojna nezaboravna druženja, programi i edukacije. Legendarni “Istarski” godinama doprinosi promociji našeg zavičaja u Zagrebu. I zato ne damo „Istarski“!, ističe župan Flego i dodaje kako je uputio i dopis ministru državne imovine Goranu Mariću. Od ministra je župan zatražio da povuče odluku te da se obnovi ugovor kako bi Klub mogao nesmetano djelovati u sadašnjem prostoru.

„Istarska županija redovno sufinancira materijalne troškove rada Kluba, te potiče rad ove udruge jer je i samo osnivanje Kluba zacrtano na ideji vezanosti za Istru – kraj iz kojeg većina članova Kluba potječe. Osjećaj pripadnosti njeguje se druženjem i okupljanjem, kao i aktivnostima koje promoviraju Istarsku županiju, njene običaje, kulturu, povijest, ali i znamenite žitelje“, stoji između ostalog u dopisu župana upućenom ministru.

Župan Flego, zajedno sa saborskim zastupnikom Tuliom Demetlikom, u utorak, 19. ožujka,

na tu će se temu sastati i s predstavnicima Kluba studenata Istre, u Zagrebu.

Pin It on Pinterest