«NADA ZA OSMIJEH»: Za pomoć obitelji Ucović do sada prikupljeno 33.617,26 kuna

HUMANITARNA AKCIJA «NADA ZA OSMIJEH»: Za pomoć obitelji Ucović do sada prikupljeno 33.617,26 kuna

U subotu, 16. ožujka, u pulskom Domu sportova Mate Parlov održan je humanitarni odbojkaški turnir u sklopu humanitarne akcije «Nada za osmijeh» za pomoć obitelji Ucović.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Pule te u organizaciji Odbojkaškog kluba Veruda, prof. Franka Butkovića i Helene Obrovac Siladić, te FB Puljana humanitaraca i Gradskog društva Crveni križ Pula, a na turniru se okupilo šest odbojkaških klubova, kategorija djevojčice. Klubovi koji su se prijavili su: OK Veruda, Ok Veli Vrh, OK Pula, HAOK Žal Banjole, OK Vodnjan i OK Pazin.

Djevojčice su veoma ozbiljno shvatile turnir, i nakon odlično odigranih utakmica, prvo mjesto osvojile su djevojčice iz OK Veruda. Drugo mjesto su odnijele OK Pula, i treće mjesto djevojčice iz OK Veli Vrh.

Na turniru je bila i donacijska kutija za humanitarnu akciju „Nada za osmijeh“, kojoj je cilj pomoći obitelji Ucović iz Pule, čija kćer Nadia boluje od Battenove bolesti. Na samom turniru se zahvaljujući klubovima i gledateljima prikupio iznos od 4.970,85 kuna, te je Ok Veli Vrh na račun akcije uplatio 1.500 kuna. Sveukupna prikupljena financijska sredstva na humanitarnom odbojkaškom turniru je 6.470,85 kn, te je tako do ponedjeljka, 18. ožujka, sveukupno na raznim manifestacijama te uplatama građana na poseban žiro račun, u humanitarnoj akciji «Nada za osmijeh» prikupljeno sveukupno 33.617,26 kuna.

Suorganizatori OK Veruda, osim što su organizirali turnir, pobrinuli su se za okrjepu djevojčica, ali i da prva tri mjesta dobiju pehare i na taj način imaju uspomenu na humanitarni turnir.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali na ovom turniru, te poručuju da humanitarna akcija «Nada za osmijeh» traje i dalje, te da je sljedeća manifestacija u sklopu akcije u subotu, 23. ožujka, u 18 sati u OŠ Veli Vrh, gdje će se odigrati utakmica 16. kola 1.B lige zapad, gdje će igrati OK Veli Vrh vs OK Matulji 2004. Nakon toga slijedi Todorov humanitarni antistand up show u Istarskom narodnom kazalištu, 2. travnja 2019., koji organizira Rock Caffe Pula.

Također, svi koji žele mogu svoj prilog uplatiti na račun otvoren isključivo samo za akciju «Nada za osmijeh», u PBZ banci, IBAN HR47 2340 0091 5109 9234 2, a iz inozemstva uplate se mogu vršiti na SWIFT CODE: PBZGHR2X

Nositelji humanitarne akcije su FB Puljani Humanitarci, a u organizaciji sudjeluju: grupa CherryBombz, Studio glazbene kreativnosti Čarobna frula, Grad Pula, Rock Caffe Pula, NK Istra 1961, Udruga MedulinArt te članice Humanitarne mreže Grada Pule – Udruga Sv. Vinko Paulski, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Naš san njihov osmijeh i FB Puljani humanitarci.

Akcija je odobrena od strane Ureda državne uprave Istarske županije, te joj je dodijeljena oznaka “USI”

Fotografije je snimio Ante Tomaić.

Pin It on Pinterest