Preventivno- edukativne radionice „Vidi i klikni“ u Rovinju

U organizaciji tajnika Hrvatskog autokluba Pula- Rovinj jučer su u dvorani Osnovne škole Jurja Dobrile u Rovinju, uz prisutnost djelatnika Policijske postaje Rovinj, održane dvije preventivno- edukativne radionice iz HAK-ovog programa za sigurnost djece u prometu „Vidi i klikni“.

Na radionicama su prisustvovali učenici triju prvih razreda, ukupno 51 dijete, koji su se na zabavan, ali prije svega preventivno-edukativni način upoznali s ključnim elementima u sigurnosti cestovnog prometa, prilagođenima svojoj dobi.  Djeca su kroz interaktivan pristup svladala elemente sigurnijeg prelaska ceste preko zebre sa i bez semafora za pješake, prelazak preko neobilježenog pješačkog prijelaza, prelazak ceste između dva parkirana automobila te pravilno ponašanje kao suputnika u automobilu  odnosno važnost korištenja autosjedalice i sigurnosnog pojasa.

U sklopu programa „Vidi i klikni“ djeca uče o rizicima za pješake koji proizlaze iz sudjelovanja u prometu, te sigurnom smještaju i prijevozu u automobilu. Djeca kroz radionicu stječu vještine važne za poboljšanje ponašanja u cestovnom prometu kroz rad, igru i osobno iskustvo. Izmjenjujući se u ulogama pješaka i putnika u vozilu, vježbaju uz didaktička pomagala – zebru, napuhani parkirani automobili, električni automobil, semafor za pješake i lutku Hakija, maskotu Hrvatskog autokluba.

Djeca su po završetku aktivnosti dobila na dar edukacijsku bojanku.

Pin It on Pinterest