Održan 26. izbor najboljih sportaša Istarske županije

U Hotel Park Plaza Histria jučer se održao  26. izbor najboljih sportaša Istarske županije, u organizaciji Sportske zajednice Istarske županije. U ime Grada Pule svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je čestitala svim sudionicima na motivaciji, želji, trudu i odricanjima koje svakodnevno provode da bi bili uspješni te poželjela im puno uspjeha i pobjeda.

Prema odluci Izvršnog odbora Sportske zajednice Istarske županije nagrade za životno djelo za 2018. godinu dobili su: Branko Bašić iz Buzeta, Aldo Krelja iz Rovinja i Silvan Renko iz Umaga.

Najuspješnija sportašica Istarske županije u mlađim uzrastima za 2018. godinu je Ania Išić, članica Atletskog kluba „Istra“ iz Pule. U 2018. godini Ania je ostvarila sljedeće rezultate: Europsko prvenstvo 43. mjesto-800m(mlađa juniorka), Prvenstvo Balkana 6. mjesto-800m(mlađa juniorka), Državno prvenstvo 3. mjesto-800m(juniori), Pojedinačno državno prvenstvo 1. mjesto-800m(mlađa juniorka), Kup Hrvatske 1. mjesto-800m(junior)
Najuspješniji sportaš Istarske županije u mlađim uzrastima za 2018. godinu je Grgorinić Luka član Triatlon kluba „Pula“ iz Pule. Luka je u 2018. godini ostvario sljedeće rezultate: Europsko prvenstvo 1. mjesto – Aquatlon, Balkansko prvenstvo 1. mjesto – Triatlon, Državno prvenstvo 1. mjesto – Aquatlon, Europski juniorski Kup 6. mjesto.

Najuspješnija ekipa Istarske županije u mlađim uzrastima jesu juniorke „B“ Veslačkog kluba “ISTRA” iz Pule, One su pod vodstvom trenera Elvisa Orbanića, uz asistenciju trenera Petra Banovca, postale državne prvakinje u disciplini: četverac na pariće. Sastav te ekipe činile su: Mia Grgorinić, Lara Komparić, Nina Bilić i Sara Macan.

Najuspješniju momčad u mlađim uzrastima jesu juniori Veslačkog kluba “ISTRA” iz Pule, Oni su, pod izvrsnim vodstvom trenera Elvisa Orbanića, postali dvostruki državni prvaci u disciplinama: četverac bez i s kormilarom. Sastav te ekipe činili su Fabio Ipsa, Luka Markulinčić, Petar Starčević, Luka Ivanušec i kormilar Diego Belci.
Najuspješnija ženska ekipa Istarske županije u 2018. godini je Ženski kuglački klub «Istra” iz Poreča. Pod vodstvom trenerice Ružice Moćibob ekipa u sastavu Marijana Liovic-kapetanica, Nataša Ravnić, Maja Nanic, Snježana Kramar, Nikolina Pavlaković, Valentina Pavlaković, Vjera Mušković, Marija Liović, Sindy Jelenić, Barbara Buretić, Tatjana Bebić ostvarile su na Europa Cup-u 4. mjesto i u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi 2. mjesto

Najbolja momčadi Istre za 2018. godinu nosi Judo klub „Istarski borac“ iz Pule koji je to zaslužio osvajanjem naslova državnih prvaka. Taj uspjeh ostvarili su Robert Klačar, Damian Sokolović, Ademir Trbalić, Jakov Cvetko, Boris Maurović, Shun Kondo, Ive Zenzerović, Anton Rosanda, Dominik Družeta i Damjan Milošević pod vodstvom trenera Deana Ilića.
Najuspješnija sportašica s invaliditetom za 2018. godinu proglašava se Mikela Ristoski članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom «Medulin». Mikela se natječe u kategoriji F20. Osvajačica je brončane medalje na Europskom atletskom prvenstvu osoba s invaliditetom prvenstvu i državna prvakinja u skoku u dalj.

Najbolji istarski sportaš s invaliditetom za 2018. godinu izabran je Tomislav Bošljak član Rukometnog kluba „Umag“. To je zaslužio kao Član državne reprezentacije gluhih i nagluhih osoba s kojima je osvojio zlatnu medalju na Svjetsko prvenstvo i proglašen je najboljim igračem prvenstva
Najbolji trener Istarske županije za 2018. godinu je Mario Sirotić. Gospodin Sirotić je izbornik i trener Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih i nagluhih osoba s kojima je osvojio Zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, trener prve ekipe Rukometnog kluba “Buzet”s kojima je zauzeo 5. mjesto u Prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi i u Kupu Istarske županije zauzeli su 2. mjesto

Najuspješnija sportašica Istarske županije za 2018. godinu izabrana je Nives Jelovica članica ženskog boćarskog kluba “Labin”. Nives je na Mediteranskim igrama u disciplini precizno izbijanje osvojila 1. mjesto, na Svjetskom prvenstvu u parovima osvojila je 3. mjesto, te na Državnom prvenstvu osvojila je tri zlatne medalje u disciplinama parovi, klasično izbijanje, izbijanje i bližanje

Najbolji sportaš Istarska Županije za 2018. godinu je Bruno Blašković član Plivačkog kluba “Pula” iz Pule. Bruno je u 2018. godini ostvario sljedeće rezultate: Europsko prvenstvo 8. mjesto u disciplini 100m slobodno, Europsko prvenstvo polufinale discipline 50m leptir i 50m slobodno, Državno prvenstvo četiri zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno i 50m leptir za kategoriju seniori i mlađi seniori.

Glasački žiri sastojao se od  članova Izvršnog odbora Saveza sportova Istarske županije predstavnika strukovnih saveza u Istri i predstavnika sportskih zajednica istarskih gradova i općina.

Fotogalerija na linku: https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1947219735390099

Pin It on Pinterest