Počeli radovi na uređenju dijela prostora u sklopu projekta KEY Q+ na 1. katu zgrade pulske tržnice

U ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine započeli su radovi na rekonstrukciji i uređenju poslovnih prostora na 1. katu zgrade pulske tržnice.

Naime, u sklopu projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, a iz programa INTERREG Italija-Hrvatska, uložit će se dio sredstava u realizaciju KeyQ+ mjesta (KEY Q+ PUNKT) koji će predstavljati referentnu točku za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju. Pulski dio iz projekta realizirat će se upravo na 1. katu pulske tržnice.

Radovi će obuhvatiti uređenje postojećih praznih prostora, konkretno T-6 i T-7, te će na kraju radova rezultirati pokaznom edukacijsko-informativnom kuhinjom. Kuhinja će biti namijenjena za promicanje gastronomskih lokalnih vrijednosti, ali i za edukacijske, promocijske te ostale informativne aktivnosti.

Radovi će se održavati tako da najmanje ili uopće ne ometaju normalan rad ostalih zakupaca i užitak posjetitelja pulske tržnice.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji svima koji rado posjećuju pulsku tržnicu. Uređivanje i realizacija novog KEY Q+ mjesta bit će ujedno novitet i doprinos još kvalitetnijim sadržajima te ponudi na pulskoj tržnici.

O projektu:

Europski projekt KeyQ+, ukupnog budžeta 871.925,00 eura, financiran je u sklopu Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska te ima za cilj obogaćivanje turističke ponude prekograničnog područja novim turističkim proizvodima temeljenih na zajedničkoj kulturnoj i kulinarskoj baštini. Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin vodeći je partner projekta, te na istom surađuju s 9 partnera, uključujući Grad Pulu, Tržnica d.o.o. Pula i Turistička zajednica grada Malog Lošinja. KeyQ+ kapitalizacija je projekta Key Q financiranog putem Programa suradnje IPA ADRIATIC u sklopu kojeg je osnovan Edukacijski gastronomski centar Istre gdje se u svrhu valorizacije poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre uspješno provode radionice trajne edukacije i usavršavanja turističko-ugostiteljskih djelatnika. Glavni rezultati projekta su gastronomski vodič i turistički itinerer, didaktički programi i radionice razmjene iskustava namijenjeni djelatnicima turističko-ugostiteljskog sektora prekograničnog područja te stvaranje sedam KeyQ+ mjesta (KEY Q+ PUNKT-ovi) koji će predstavljati referentne točke za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju. Rezultati projekta bit će promovirani kroz sedam (7) KeyQ+ Festivala organiziranih izvan sezone a okupiti će sve relevantne dionike u sektoru turizma.

Pin It on Pinterest