Župan Valter Flego i gradonačelnik Boris Miletić: “Donesite odluku i prekinite agoniju radnika i njihovih obitelji!”

Vlada RH se na današnjoj sjednici po tko zna koji put imala priliku izjasniti o sudbini Uljanika, njegovih radnika i općenito o budućnosti brodogradnje u Hrvatskoj, no to se nažalost ni danas nije dogodilo. Agonija i neizvjesnost traju predugo, a Vlada bespotrebno zavlači iscrpljene radnike i njihove obitelji.

Ne samo da iz Vladene dolazi nikakav konstruktivan prijedlog, nego danas, gotovo godinu dana od eskalacije krize u Uljaniku, slušamo kako među ministrima koji odlučuju o sudbini brodogradnje u Hrvatskoj nema suglasnosti oko rješenja. Dok jedni otvoreno zagovaraju stečaj Uljanika, drugi zagovaraju njegovo restrukturiranje. Iz toga je moguće zaključiti samo da se o Uljaniku nikad nije razmišljalo ni sustavno ni strateški nego da su se odluke donosile po principu povuci-potegni.

Radnici su ogorčeni, javnost podijeljena, a Vlada kalkulira i oteže. Šteta je učinjena, izgubljeno je dragocjeno vrijeme, ali još se stigne povući ispravan potez. Uljaniku treba dati šansu i osigurati mu jednak tretman kao i ostalim brodogradilištima. Stvar je to isključivo političke volje.

Zato apeliramo na Vladu: nemojte više zavlačiti izmučene ljude, donesite odluku i neka to bude odluka o restrukturiranju! Pokažite se kao odgovoran gospodar svoje imovine.

Pin It on Pinterest