U sklopu 29. koordinacijskog sastanka partnera održan i radni posjet Arheološkom parku Vižula

Danas, 25. ožujka 2019. godine održan je 29. koordinacijski sastanak partnera na projektu Arheološki park Vižula. Tim povodom Općina Medulin organizirala je i obilazak lokaliteta i radova sa svim relevantnim dionicima na projektu, te su tako radove obišli načelnik Općine Medulin Goran Buić sa pročelnicima i stručnim suradnicima Općine Medulin, zamjenik načelnika Damir Demarin, član uprave Med eko servis d.o.o. Enco Crnobori, zamjenik ravnatelja Javne ustanove Kamenjak Aljoša Ukotić te predstavnici partnera Turističke zajednice Općine Medulin, Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, projektanti i nadzori te izvođači radova.

Svi prisutni obilazak i sastanak započeli su na samom ulazu, a šetnjom kroz cijeli park obišli su sve provedene radove i pogledali svu postavljenu opremu. Trenutno je tijeku sadnja antičkog vrta te postavljanje urbane opreme uz šetnicu, a pripremaju se i promotivni materijali, nabava za 3d vizualizaciju antičke stvarnosti te završni dijelovi na uređenju samog parka.

Otvorenje parka za javnost planira se za 6. mjesec 2019. godine, dok projekt službeno završava 01. rujna 2019. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 19.645.579,23 kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno sufinanciranje u iznosu od 16.040.624,19 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020.

Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u

Puli – Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak.


Pin It on Pinterest