UHIĆENJE 12 ULJANIKOVIH MENADŽERA! Uhićeni Gianni Rossanda, Anton Brajković, Veljko Grbac, Marinko Brgić…

U Istri je u tijeku akcija uhićenja 12 osoba koju provodi riječki PNUSKOK i županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, a to je rezultat složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za restrukturiranje i poslovanje brodogradilišta Uljanik odnosno Uljanik Grupe.

Neslužbeno doznajemo da su uhićeni bivši predsjednik Uprave Gianni Rossanda, Anton Brajković, Marinko Brgić i Veljko Grbac.

U akciji je angažirano više od sto policajaca, koji će tijekom današnjeg dana izvršiti pretrage domova i ureda, a s obzirom na brojnost radnji koje trebaju obaviti, akcija će trajati cijeli dan, pa moguće i sutra.

Informaciju o uhićenjima odnosno akciji potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić, koja je također rekla da su sve osobe s područja Istre.

Štrajk Uljanikovih radnika ide dalje. Danas, šestog dana, u 9 sati radnici su izašli iz kruga brodogradilišta, ali ovaj put se nisu uputili u prosvjednu šetnju pulskim ulicama. Odlučili su blokirati promet kod dva ulaza u Uljanik, na onaj kod zgrade Direkcije i onaj na kraju bulevara. Početne prometne gužve koje je izazvao njihov potez vrlo su brzo kanalizirane preusmjeravanjem prometa na alternativne pravce, a kako doznajemo, sindikati su najavili da će se u krug brodogradilišta povući u 10 sati. Još uvijek se čeka bilo kakva reakcija službenog Zagreba.

Podsjetimo, radnici Uljanika danas su ušli u šesti dan štrajka, a novih informacija i nekih pomaka u vezi s razrješenjem situacije u pulskom bodogradilištu nema.

Ulazi brodogradilišta su zavareni, moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora.

Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima, dok se kooperanti koji rade na polarnom kruzeru ne puštaju u brodogradilište.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest