Grad Pula se priključuje akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Pula i ove se godine tradicionalno priključuje inicijativi WWF (World Wide Fund For Nature), svjetskoj nevladinoj organizaciji za zaštitu prirode u akciji „Sat za planet Zemlju“ gašenjem javne rasvjete oko Arene u subotu, 30. ožujka 2019. godine,  od 20.30 do 21.30 sati.  Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta isključe svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Ovaj događaj, u svijetu poznat kao Earth Hour, ove se godine održava dvanaesti put i obilježit će se na svih šest naseljenih kontinenata, uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“. Zemlja je suočena s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i propadanja biološke raznolikosti, te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, uključujući pulsku Arenu, dubrovačke Zidine,  splitsku Rivu, cijelu makarsku rivijeru te Zagrebačku katedralu. Ovom prilikom pozivamo građane i tvrtke da u što većem broju podrže akciju i ugase rasvjetu na sat vremena za planet Zemlju.

Pin It on Pinterest