Održavanjem Debatnog kluba pulske Gimnazije nastavlja se program Susreta u Gradskoj vijećnici

Na konferenciji za novinare najavljeno je gostovanje Debatnog kluba pulske Gimnazije koje će se u Vijećnici Komunalne palače održati u ponedjeljak 1. travnja s početkom u 12,00 sati, a sve u sklopu programa Susreti u Gradskoj vijećnici – Appuntamenti in Consiglio municipale.

Prema riječima predsjednika Gradskog vijeća Grada Pule Tiziana Sošića, održavanje debate u reprezentativnoj dvorani povijesne palače nastavak je programa Susreta u Gradskoj vijećnicizahvaljujući kojem se povijesna Komunalna palača dodatno otvara široj javnosti. „Nakon koncerta talijanske pijanistice Chiara Bertoglio, potom koncerta nagrađenih učenika Glazbene škole I.M. Ronjgova i predavanja o povijesnim pulskim građevinama arhitekta Antona Percana, slijedi nam jedna zanimljiva debata Debatnog kluba pulske Gimnazije, a tema je budućnost Europske Unije. Biti će to važan trenutak jer smatram da je ključno dati priliku mladim sugrađanima da iskažu sav svoj talent, umijeće i znanje na najreprezentativnijem mjestu, u Gradskoj vijećnici, a na nama je da naučimo pažljivo slušati njihove stavove.“ kazao je predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić.

Ravnatelj pulske Gimnazije Filip Zoričić pohvalio je dosadašnju suradnju s Gradom. „I naša se Gimnazija kroz niz aktivnosti sve više otvara javnosti i zato mi je posebno drago što će učenici imati priliku da dokažu kako i oni mogu itekako javno progovoriti o važnim temama“, kazao je ravnatelj.

Profesorica Tanja Carić koja i vodi Debatni klub otkrila je kako će učenici simulirati rad Gradskog vijeća, a dvije suprostavljene strane iznosit će stavove i argumente na temu Europske unije, točnije pokušat će dati odgovore na pitanje bi li Europska unija trebala postati ekonomska zajednica, a ne samo politička.  

Debata je zakazana za ponedjeljak 1. travnja u 12,00 sati u Vijećnici Komunalne palače, sudjelovat će 30ak učenika podijeljenih u dvije grupe, a cjelokupni će se događaj moći pratiti putem prijenosa uživo na web stranicama Grada Pule www.pula.hrte potom u večernjem terminu na programu TV Nove.

Pin It on Pinterest