Istra 1961 poražena od Hajduka

Pred 2400 gledatelja Istra 1961 je dočekala Hajduk.  Istra je dobro otvorila utakmicu. Već u 2. Minuti sa desne strane ubacio je Franić a zatim se lopta odbila do Sanea koji puca sa ruba šesnaesterca ali Posavec brani. Nakon prvog pokušaja Istre, vodila se borba na sredini terena te je u 11. Minuti prva velika prilika Hajduka urodila plodom. Nakon pogreške Istrine obrane, De Macedo je prošao po lijevoj strani, okrenuo braniča Istre te predivno pogodio suprotni kut za vodstvo gostiju 0-1. Šokirano stanje domaće momčadi Hajduk iskorištava te već u 13. Minuti De Macedo puca nakon ubačaja sa desne strane. U 25. De Macedo ponovno pokušava. Ovoga puta glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca. U 32. Minuti pokušava Istra preko Franića koji glavom puca pored gola. Hajduk uzvraća u 41. Preko Tahiraja koji sa dvadesedak metara puca pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0-1 vodstvom gostiju iz Splita.

U nastavku već u 48. Minuti De Macedo pokušava “škaricama”, ali pored gola. U 54. Minuti Caktaš puca preko gola. Vrlo dobro otvaranje drugog dijela gostiju iz Splita. U 64. Minuti, Rodriguez radi veliku grešku igrajući rukom, a sudac Ivan Vučković pokazuje na bijelu točku. Caktaš je potegao, ali Čondrić fantastično čita stranu I brani udarac iz penala Mije Caktaša. Obranom Čondrića Istra je malo podigla ritam igre koja se isplatila u 70. Minuti kada je Savio pokušao sa 20 metara. Hajduk je uzvratio u 74. Jradi pokušava nakon driblinga ali lopta odlazi pored gola. U 79. Minuti Gyursco ubacuje sa desne strane, lopta dolazi do Jradija koji se ne snalazi te mu lopta bježi preko noge I odlazi preko gola. U 81. Minuti katastrofalna pogreška obrane. Nejašnić puca, ali Čondrić brani te se lopta odbija od stative, te zatim Rodriguez u posljednji trenutak izbacuje loptu van šesnaesterca. Djelovalo je kao da Istra može izjednačiti, zadnjih desetak minuta domaća momčad dignula je ritam igre, ali ofenzivna igra nije urodila plodom te je u 89. Minuti u kontri Hajduka Gyurcso bježi obrani Istre, izbija sam pred golmana Čondrića te ga u zadnji trenutak Franić ruši I potpuno opravdano zarađuje crveni karton. Upravo iz tog slobodnog udarca igrači Hajduka spremili su jednu “zamku” za vratara Čondrića na način da su prvo u isto vrijeme utrčala oba igrača, zastala tik pred loptu na jednu-dvije sekunde, te zatim Gyurcso puca preko živog zida I pogađa za 0-2 vodstvo gostiju I pobjedu Hajduka. U 92. Čondrić brani pokušaj Zakarie.

Bila je to jedna od onih utakmica od kojih se nije očekivala senzacija, ali svakako je bila dobrodošla. Vremena I bodova je sve manje. Dolazkom Igora Cvitanovića poboljšala se igra prema naprijed ali ne vrijedi to puno kada fali taj “zadnji pass” koji donosi plodove ili u ovome slučaju – golove. Istra sljedeći tjedan igra protiv zadnje plasiranog Rudeša gdje doista ne smije prosuti 3 boda.

Piše: S.B.

Pin It on Pinterest